dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Invasion: Moongazer
Moongazer (ep, 7”) Invasion
2008
Run For Your Life
8/10

Hårdrock!

Ta en vilt vevande trummis som vet precis hur ett svängigt hårdrocksgroove ska bankas fram, para ihop henne med en gitarrist uppvuxen på thrash metal-tröskade riff och toppa med en energisk soulsångerska som inte räds att gå en match med rocken. Ja då är det mer än troligt att du får londonbaserade Invasion.

Deras musik låter som en korsning mellan Black Sabbath (estetiken och titlarna), Anthrax (riffen) och Ike & Tina Turner Revue (energin och sången). Att James Shaw från Simian Mobile Disco spelat in det kommande debutalbumet i Toerag-studion känns på något vis alldeles naturligt.

På debut-sjuan samsas fyra korta och effektiva hårdrocksstänkare som klockar in på strax under åtta minuter, en snittid på under två minuter alltså. Titelspåret har ett vansinnigt effektivt riff som sätter sig direkt och sångerskan Chan fångar med nervig sång. I Six Red Wizards harvar Marek fram ett säkert moshpitframkallande groove som får min nacke att följa med i cirklar. Zel hamrar fram sjukt coola trumkomp bakom alla låtarna, men excellerar verkligen i B-sidans sista spår, den i sammanhanget episka Battle Control (två minuter och fyrtionio sekunder).


Moongazer


Six Red Wizards (Live)


Three Gold Dragons (Live)

Patrik Hamberg

Publicerad: 2008-09-06 00:00 / Uppdaterad: 2008-09-03 15:47

Kategori: Recension | Recension: #4736

3 kommentarer

Det låter som ett Doom-Gossip!! Helt Ok.

the ageing rebel Oregistrerad 2008-09-06 11:22
 

[...] Moongazer (ep, 7”) Invasion [...]

2008 års augusti | dagensskiva.com Oregistrerad 2008-09-06 13:09
 

[...] Moongazer – brittisk stonerthrashsoul. Väldigt märkligt, men samtidigt väldigt självklart och intensivt. [...]

Bäst och mest 2008 | dagensskiva.com Oregistrerad 2009-01-03 14:00
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig