dagensskiva.com

48 timmar

Lördag

2008 års augusti

Warren Clarke presents Jonni Black vs. Shena Bitch Is Back
Med den titeln borde förstås det här samarbetet låta helt annorlunda. Men när Full Intention-Shena får ta hand om micken låter det väldigt, väldigt mycket, tja, Full Intention. Vi pratar burkade stråkar och inlåst blås. Vi pratar Music Sounds Better With You och Borderline. Vi pratar lagom mycket filter. Vi pratar hejdlöst svängig refräng. Vi pratar house som är lika delar hjärta, själ och fötter och som kan slå hål på de mest kompakta höstmörkerstormar.
(Ola Andersson)

Lindstrøm Where You Go I Go Too
En 29 minuter kort trestegsraket driven av lika stora delar Giorgio Moroderska pumpande energikaskader, gränslös Jean-Michel Jarre-svulst och Tangerine Dreams pulserande krautpsykedelia där Lindstrøm tar oss med på en flygtur tur-retur till galaxens utkanter och dansgolvet vid slutet av universum.
(David Drazdil)

Invasion Moongazer (7″)
Jag kan inte låta bli att älska Invasion. Det är så sällan något nytt i facket märkt med hårdrock fångar mitt intresse numer, men det här kan jag inte stå emot. Invasion träffar rätt på precis alla sätt. Det svänger. Obönhörligt.
(Patrik Hamberg)

Neil Young (konsert, Way Out West, Göteborg)
Det var mycket som var bra i augusti. Det droppade in en drös nya album som var fantastiska, det kom nyheter om skivsläpp jag ser fram emot , jag började köpa biljetter till höstens spelningar och jag såg hänförande konserter. Men finast av allt var Neil Young på Way Out West. Så. Det var det. Nu går vi vidare.
(Maria Gustafsson)

Propagandhi (live)
Världens bästa nu aktiva punkband ärade Sverige med ett besök i Lund 2 augusti, det första sedan 1994. Förväntningarna infriades så till den milda grad att giget kan komma att hamna på årsbästalistan när det kommer till att summera 2008.
(Jonas Appelqvist)

Andrew Bird (artist)
Augusti har fyllts med en mängd nya upptäckter i musikväg. Okkervil River, The Bell, The Curse of Company. Men bäst av alla var nog Andrew Bird som har fått mig att nästintill börja dansa på tunnelbanan. Tokbra.
(Madelene Holm)

Juana Molina Un Día (låt)
Argentinska Juana Molina har en hel månad kvar tills nya albumet Un Día släpps. Men jag håller till godo tills dess. Det är värt att vänta på.
(Kal Ström)

Raphael Saadiq Love That Girl (So Sweet and tender) (låt)
16/9 släpper Raphael Saadiq ny skiva. The Way I See It, heter den. Detta är givetvis årets största händelse.
(Agnes Arpi)

Redaktionen, dagensskiva.com

Publicerad: 2008-09-06 00:00 / Uppdaterad: 2008-09-06 15:33

Kategori: Lördag, Månadssammanfattning

2 kommentarer

Andrew Bird = Bäst!

Peterok Oregistrerad 2008-09-06 00:37
 

hoho.

Medlem 2008-09-06 01:05
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig