dagensskiva.com

48 timmar

Artikel

Springsteen A-Ö: The Stone Pony

Är The Stone Pony världens mest berömda rockscen? Det beror nog på vem du frågar. Någon säger absolut, samtidigt som någon skakar på huvudet och säger CBGB’s. En tredje säger Cavern Club eller kanske Marquee.

Klart är att The Stone Pony för många rockfans, och alldeles särskilt Springsteenfans, är något av ett pilgrimsmål. Trots att det egentligen inte alls var på den klubben Springsteens karriär tog fart. Men det är stenponnyn som för alltid förknippas med Asbury Park-musikerna. Visst har Springsteen och hans anhang spelat otal gånger där. Med E Street Band, som solomusiker och med andra.

Och det händer fortfarande att de dyker upp. Springsteen själv stod på scen senast 17 maj i år, tillsammans med Mike Ness (Social Distortion).

Klubben har fått sitt namn efter Linda Ronstadts första band och öppnade 1974, och visst, den dagen jag åker till Asbury Park kommer jag ta en öl på The Stone Pony och lyssna på kvällens band. Inte så mycket för att jag hoppas att Springsteen ska dyka upp som för att njuta av en riktigt rock-klubb som inte är ett museum.

Funderar på om jag ska köpa en t-shirt i deras webbshop. Skulle sitta bra på Ullevi. Nej, riktigt så anal har jag inte blivit.

Fredrik Welander

Publicerad: 2008-06-28 00:03 / Uppdaterad: 2008-06-26 21:38

Kategori: Artiklar, Bruce Springsteen A-Ö

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig