dagensskiva.com

48 timmar

Text

Sigur Rós och Björk-konsert live på nätet idag 28/6

Idag klockan 21:00 svensk tid (19:00 GMT) sänder National Geographic en konsert med Sigur Rós och Björk live på nätet från botaniska trädgården i centrala Reykavik.

Konserten försöker göra oss uppmärksamma på hur de effekter som aluminiumutvinningen som sker på Island påverkar naturen runt omkring, i ett projekt de kallar Náttúra. På projektets webbplats skriver de:

Nattura.info är ett gräsrotsinitiativ för att informera allmänheten om vad vi har, vad vi kan förlora och hur vi kan växa i en grönare riktning. Möjligheterna är oändliga i alla riktningar av affärer. Den föreslagna aluminiumutvinningen kommer använda stora delar av vårt landskap på ett ohållbart sätt. Varje smältverk använder mer elektricitet än vad hela Island använder inklusive dess industrier. Vi tror vi kan göra större saker långsammare och bättre. Men vad som behövs är allmänhetens medvetenhet och en upplyst demokratisk syn på framtiden.

Nattúra.info (2008-06-28)

National Geographics projekt heter Nat Geo Music och på deras webbplats kan du läsa mer om konserten.

För att se konserten kommer du behöva ha Quicktime installerat och sen titta via den här länken stream.qtv.apple.com/…/iceland/nattura_concert_natgeomusic.qtl.

Kal Ström

Publicerad: 2008-06-28 18:40 / Uppdaterad: 2008-06-28 18:40

Kategori: Allmänt

2 kommentarer

Låter riktigt bra.

Kal Ström Redaktionen 2008-06-28 22:04
 

Ja verkligen, Sigur Rós var fantastiska. längar till WOW :)

Johnny Oregistrerad 2008-06-29 00:49
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig