dagensskiva.com

48 timmar

Text

Metaltown 2008: Graveyard

Graveyard

Graveyard på Metaltown 2008
Bild: Björn Bergenheim, rockfoto.nu

Förväntningarna var onekligen höga från min sida efter att ha häckat på Graveyards Myspace-sida under ett par månaders tid. Och visst är det också bra live, inget snack om den saken. Deras retrorock med ett flummigt stonersväng framförs snyggt i låtar där man leker med tempot. Man får definitivt en känsla av att Graveyard står och jammar bekymmerslöst när de bygger upp melodierna i långa instrumentala stycken för att sedan hastigt bryta av och låta tempot sjunka igen.

Det är bra framfört och basisten är blickfånget på scenen där han spatserar, eller snarare lufsar, fram och tillbaka med en lätt yvig stil. Graveyard infriar förväntningarna musikaliskt, men nästa gång vill jag se bandet på en klubbscen och inte i ett småkyligt och ganska så glest cirkustält.

Publicerad: 2008-06-28 11:36 / Uppdaterad: 2008-06-29 18:52

Kategori: Konsert, Metaltown 2008

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig