dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Paragon: Glöd
Glöd (album, cd) Paragon
2008
Hemmalaget
6/10

Släng på ett till. Vedträ alltså.

En tredjeskiva från Hemmalagets södersvenne och självutnämnda stockholmsprins Paragon skulle nog vara den klassikern som skulle ta honom till skyn. Simon Molin som han också heter har själv sagt att den skulle bli den där skivan som skulle låta mer episk, apokalyptisk och vara lite av den svenska hiphopens Blade Runner. Självförtroendet är det inget fel på som vanligt, och visst är han inte helt ute och cyklar som man kan tro av skivomslaget.

Första singeln Avisst är grym, för att inte tala om Kings of the Universes dansremix som det verkligen svänger om. Svettigt! På den låten leker Paragon med flytet och gör det snyggt. En annan favorit är Så Fräsch med sin supersvängiga refräng. Hur många låtar har killen egentligen gjort om stil, kläder och skor nu?

Det är lite svårt att sätta fingret på vad det är som gör att Glöd känns som en stundtals sömnig skiva. För beatsen är välproducerade och ordentligt mixade. Det är den svenska eliten vi har att göra med, Astma, Michel Rocwell, Filthy, Kaah med flera. Rappen sitter också som den borde, takt och rimmässigt det vill säga. För det är när det kommer till flowvariation som skivan slocknar. Skivan känns lite för slätstruken och ointressant snygg trots dess atmosfäriskhet. Då räcker det inte ens att kusinen Idol-Agnes Carlsson körsjunger på tre spår.

Rap på elektroniska beats verkar vara regel just nu i Sverige. Adam Tensta, Looptroop och Chords och listan kan göras längre. Allt har sin tid. Paragon är en duktig rappare men man vill nog ha betydligt mer än glöd, gärna en sprakande ekbrasa.

Paragon – Avisst

Pontus Gustavsson

Publicerad: 2008-05-30 00:00 / Uppdaterad: 2008-05-30 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4616

9 kommentarer

Skymfigt att inte ressa K I S S på den stora dagen!!? GIllar inte herr Lundgren KSS Längre?? Patirk!?!

Kiss Army Sweden Oregistrerad 2008-05-30 07:39
 

Men håll käften om Kiss! Det är det mest överskattade bandet genom tiderna. Om du vill läsa om Kiss så kan jag rekommendera att du googlar golden shower!

Sajkoh Oregistrerad 2008-05-30 09:05
 

Humor. :)

RONNA Oregistrerad 2008-05-30 10:19
 

Skit på er!! Lyssna på er hipetihop!! SDjälv står jag längst fram med Patrik på stafion idag!!

Kiss Army Sweden Oregistrerad 2008-05-30 10:22
 

Kissfetischism
kiss é rötna :-P

Mr L Oregistrerad 2008-05-30 12:33
 

Men vad fan – såg ni inte filmen Kiss lover you. Nåt mer tragiskt än dom lurade fansen kan man inte hitta. Kiss har ju alltid handlat om cyniskt mågleri av Gene och Paul. Allt är bara business från den skittrista musiken som riktas till bonnlurkar och white tharsh till hela apparaten kring med tshirts, dockor och annat skit. Om ni vill se hur lurade puckon ser ut ta er till stadion.

Bruce Kulick Oregistrerad 2008-05-30 14:58
 

haha fattar inte varför man hatar kiss (även om dom som sagt är lite överskattade)
visst, de är lite patriotiska, vinner mer på catchiga/poppiga refränger än riff, teknik och tyngd, men det är fina melodier… oftast

david Oregistrerad 2008-05-30 15:04
 

Paragon e från Östermalm. Inte från Söder. Även om fördomarna säger det… ;)

Yeeree Oregistrerad 2008-06-04 09:40
 

Säger fördomarna att han e från söder? Nu hänger jag inte med riktigt, han har väl alltid talat ärligt om att han e från Östermalm, eller ”innerstan” som han säger mest.

Är sugen på skivan, men jag kan tänka mig att det e flowet/röstläget osv som sänker det. Men ska självklart lyssna först!

Diggar GON som fan, men efter ett tag tycker man han e lite för slätstruken/monoton. Men ett grymt beat kan lyfta vem som helst, se bara på Petter :)

Medlem 2008-06-11 11:38
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig