dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Open Trio: Goodbye Everytime
Goodbye Everytime (album, cd) Open Trio
2008
Found You Recordings
5/10

Fri melankoli

Joakim Simonsson (piano), Daniel Olsson (trummor) och Pär-Ola Landin (bas) har spelat tillsammans som Open Trio i över sex år. Goodbye Everytime är deras andra album. Att det handlar om jazz räknade ni ut redan när ni såg gruppens namn eller min påpekan vilka instrument musikerna trakterar. Det är väl bara när det handlar om jazz det känns som standard och självklart?

Open Trio spelar en hyggligt fri jazz med stark melankolisk känsla. Även om det är fritt är det inte detsamma som svårt eller knepigt. Jag tycker att deras dysterjazz hittar fram till mig snabbt och utan större krusiduller. Visst släpper de loss och testar mig ibland, men det är ändå tämligen stramt hållna utflykter som vilar på ett stadigt groove.

Nu hör inte den här ursvenska pianojazzgrenen till mina favoriter på det samtida jazzträdet. Det är knappast Open Trios fel, för de gör sitt jobb på ett fint vis. Men för att övertyga just den här lyssnaren krävs det något alldeles sjusärdeles exceptionellt för att locka med expressiva folkjazztoner. Det hör åtminstone inte jag här.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2008-04-29 07:51 / Uppdaterad: 2008-04-29 07:51

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4573

2 kommentarer

MGMT!

Modern Day Moses Oregistrerad 2008-04-29 10:58
 

Det förtjänar åtminstonde en 6:a, lyssna annars på Rotverk!! Ännu bättre!

Elias Oregistrerad 2008-04-29 22:13
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig