dagensskiva.com

48 timmar

Video

Flipp eller flopp: Chords, The Budos Band och The Knux

En svensk och två amerikanska. Två hiphop och en afrofunk. Det är så jag gillar det den här veckan.


Chords Luckiest Man Alive
Inte riktigt U Call That Love?-bra, men hyggligt skönt ändå. Men varför var han tvungen att hiphopklyschespringa i slutet av videon?

The Budos Band Origin of Man
Trots att allt jag hört är strålande har jag fortfarande inte lyssnat på hela det andra albumet. Budos Band är på väg till Europa, men de verkar inte passera Sverige.


The Knux Cappuccino
Ja det här kan ju faktiskt vara månadens låt. Toppen helt enkelt.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2008-03-19 22:09 / Uppdaterad: 2008-03-19 22:18

Kategori: Video

4 kommentarer

Trippelflipp! (fast den första videon var väl sådär).

Medlem 2008-03-19 22:39
 

flipp, flopp, flipp

asdf Oregistrerad 2008-03-20 11:06
 

Jag tycker ju inte om hiphop (och tillräckligt oinsatt för att helt skamlöst ignorera den eventuellt milsvida skillnaden mellan hiphop och afrofunk). Och jag är ganska trött. Så på sätt och vis tycker jag alla är floppiga redan per definition. Men om jag ska försöka vara liksom… objektiv? öppensinnad? livsbejakande? … så, ja, liksom – ”these are the votes from the Swedish jury”:

1. FLIPP
Skön melodi, verkar vara ett bra eller iaf outhärdligt budskap i texten också. Dock blev jag förvånad över att springandet framställdes som en klyscha. Springer man så i hiphopvideor? Då tyckte jag (med min begränsade erfarenhet av fenomenet) snarare att raden 0:50 in, ”it’s just the way I was raised” var lite klyschig. Sättet den sades med en slags uppgivenhet (som iofs gick i stil med resten av låten) i slutet av en harang. Tyyyp. Och att han säger (pratsjunger!) något i stil med ”I’ve avoided beein’ a nine to fiver”. Ojoj, allt med nine to five efter Dolly Parton är ju liksom… försent, okej? Men bra låt!

(att jag tycker den är bra grundar sig iofs på att den inte gör mig illamående, som den flesta hiphopen brukar göra… så eventuellt är den, med hiphopmåttsticka mätt, väldigt usel hmmm.)

2. FLIPP!
Det där var ju bra. Kanske aningen lång. Men bra. Jag fattar inget. Kan det vara mitt salsadansande som gjort mig mottaglig för folkmusiksakter? Nej vänta, nu vet jag, det är ju inte salsan som gjort mig positivt inställd – det är ju Ennio Morricone som banat vägen, inser jag nu. Det hade ju kunnat vara västernfilmsmusik! (en Leone-västern, alltså). Jo jo, inte så dumt! Gillar speciellt den ylande trumpeten och orgeln och det dramatiska anslaget.

3. FLIPP
”3. Ah men va fan. FLOOOOPP” skrev jag innan jag lyssnade på låten. Dock börjar detta kännas som the night of unpride and unprejudice, för jag tyckte inte den var så värst hemsk. Sympatiskt att de sjunger om cappuccino (om det inte är en omskrivning för att de vill ha sk ”gangbang” med blonda tjejer, vill säga, vilket jag antar att det är eftersom det är hiphop det är frågan om för hiphop är ju pinsamt sexistisk vilket tydliggörs tydligt i denna video där de sjunger om att de vill ha gruppsex med blondiner genom att referera till dem som ”cappuccino” (yay! cirkelbevis ruuuules!)). Och eftersom jag drack ett ex av nämnda dryck för inte så längesen och uppskattade den kan jag liksom relatera till sången. Ja, nä… ibland behövs det inte mer än så.

Medlem 2008-03-20 21:17
 

Visst det här handlade om chords ENA video, men måste bara säga att om ni köper albumet och lyssnar igenom det ordentligt så kommer ni snart märka vilket geni det här snubben är. Albumet är i mycket mycket hög klass och slår ut varenda hiphop artist i hela sverige! BIG UP TO THE BIG MAN CHOOOOOORDS!!

André Oregistrerad 2008-05-03 16:41
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig