dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Assailant: Wicked Dream
Wicked Dream (cd) Assailant
2008
Dockyard
9/10

Hittig och intelligent power-thrash

Förut brukade jag bara använda ordet catchy för att beskriva tralligt effektiv tuggummipop. Numera är det en vedertagen term i mitt metalrecensentregister och jag har insett att musiks hitfaktor och hookighet inte utesluter dess innovation och intelligens.

Assailant lyckas med det svåra företaget att kombinera aggressivt trashriffiga låtuppbyggnader med hookande refränger och industrisyntar. Skönt melankoliska harmonier med mäktigt rifftugg och fruktansvärt snygga soloslingor ger ett kraftufullt fullspäckat paket med metal. Ibland tänker jag att de låter som In Flames skulle ha gjort om de hängett sig åt synteriet mer, som på somliga bitar av Soundtrack to your Escape.

Samtidigt är Assailant hårdare än så. Mina tankar förs till Panteras brutalitet. Även power metal såsom Nocturnal Rites, som liksom Assailant härstammar från Umeå, gör sig påmind.

From the Hour of Birth är tungt groovig och Catch 22 briserar i crescendoliknande mäktiga refränger. Ibland önskar jag att de hade skippat segdragna Masterplan-melodiska låtinledningar, det är när de ohämmat tuggar sönder refrängerna med elakt riffmangel som jag mår riktigt bra. Evergrey hörs också bland influenserna. Det är en hybrid av det bästa från mina favoritvärldar och ett band med potential att bli mycket större än vad de är.

Publicerad: 2008-03-16 00:00 / Uppdaterad: 2008-03-16 16:19

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4517

2 kommentarer

hookighet

kristoffer Oregistrerad 2008-03-16 13:31
 

Dom är sjukt bra!!!

Ni som har vägarna förbi Grekland i sommar, se dom live. Grymt bra!

Löven Oregistrerad 2008-04-23 21:37
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig