dagensskiva.com

48 timmar

Lördag

Redaktionen blickar ut över 2008

dsc lordag serframemot2008

  Fotograf: Irina Balog

  • Ola Andersson:
   Att dun-DA-dun-DA-trenden packar ihop och försvinner. Förstörde alldeles för mycket potentiellt bra danspop under 2007.
  • Madelene Holm:
   Jag är egentligen en planerande människa, så jag borde ha hela 2008 klart för mig redan. Det har jag inte, och jag vet inte vad jag ser framemot, musikmässigt. Men jag hoppas att The Radio Dept. tar sig i kragen nu och snart lyckas spotta ur sig det album som skulle ha kommit förra året. Det ska bli helt underbart när de slutligen når mina händer. Men det kan säkert ta ett tag. Närmare in i framtiden ser jag framemot Iron and Wines spelning på Södra Teatern på tisdag.
  • Kal Ström:
   I skivväg tittar jag inte så långt framåt. Som vanligt hoppas jag mest på de där skivorna jag inte förväntar mig. Men om jag tittar på vår nyligen uppdaterade skivsläppslista är det framför allt några stycken som står ut under våren. Efter A Taste of Ra har Nicolai Dunger lurat mig att hoppas på att han ska göra något lika fantastiskt under eget namn också. Kanske kommer det på Nicollide and the Carmic Retrebution:. I slutet av januari släpper även Xiu Xiu en ny skiva. Alltid värt att vänta på.

   Q-Tip släpper förhoppningsvis uppföljaren till Amplified i februari, The Renaissance. Varken fantastiska Kamaal the Abstract eller Open fick ju släppas på marknaden eftersom skivbolaget bedömde att de hade alltför liten kommersiell potential. Men även den här skivan har redan blivit uppskjuten en gång. Den skulle släppts 18/12 på Motown/Universal.

   I festivalväg ser jag mest fram emot Way Out West. Fjolårets festival var utmärkt och om man bara kan få lite bättre väder så är jag nästan helt utan klagomål. Jag har nästan slutat hoppas på Sthlm Jazz, förra årets festival var jag inte ens lite sugen på att åka till, trots att jag tyckt att det varit årets höjdpunkt varje år för bara några år sedan.

  • Pontus Gustavsson
   Termanology är den nya generations bästa rappare både flow och textmässigt, och nu även beatmässigt. För nya skivan är nämligen producerad av bland andra Dj Premier (So Amazing), The Alchemist, Pete Rock och Large Professor. Förhoppningsvis blir debutalbumet det som . Hood Politics. -mixtapen inte riktigt nådde fram till.

   När det kommer till hemmaplan och svensk hiphop har vi en av de mest efterlängtade debuterna någonsin, nämligen det evigt försenade Afasi & Filthy-albumet Fläcken. Vågar man tippa på exeptionella flows och söderinfluenser?

  • Agnes Arpi:
   Håkan Hellström, Erykah Badu, Mary J Blige, Cee-Lo, Morrissey, The Gossip, Madonna, N.E.R.D., Ladytron, Michael Jackson, Estelle, Gnarls Barkley, Hot Chip, Coldplay, Raheem DeVaughn, Kaiser Chiefs och kanske till och med, om vi har tur, D’Angelo släpper nytt under 2008.

   Cee-Lo som gjort två strålande soloskivor sedan tiden i Goodie Mob ska alltså släppa både en egen skiva och en tillsammans med Danger Mouse i Gnarls Barkley. Tillsammans med Håkan Hellström är det vad jag ser fram emot mest under året.

   Om Erykah Badu verkligen får ur sig de tre utlovade skivorna återstår att se, liksom om den mytomspunna D’Angelo-skivan verkligen finns. Estelle var fantastisk 2004, liksom The Gossip 2006. Jag hoppas att 2008 års skivor håller samma standard.

   Jag missar både Angie Stones och Alicia Keys spelningar i Sverige, men kompenserar när/om Way Out West återkommer i Göteborg i sommar. Förhoppningsvis spelar åtminstone någon av ovanstående artister då.

  • Tomas Lundström:
   Metallicas nya skiva (album)
   Ja, jag vet att det kan tänkas naivt, men jag kan inte hjälpa det. Förhandssnacket lovar en hel del.

   Kiss till Sverige (konsert)
   Ja, jag vet att det kan tänkas naivt, men det pratas om gig på Stockholms stadion, det pratas om gig på Sweden Rock. Vilket som funkar för mig.

   Hultsfred 2008 (festival)
   Ja, jag vet att det kan tänkas naivt, men Per Alexanderssons uttalanden om att det varit för mycket business de senaste åren får mig att hoppas ändå.

  • Patrik Hamberg:
   Kissey Asplund Plethora (album)
   Hon har varit galet produktiv under 2007 som gäst både här och där. I år koncentreras hon på ett album i eget namn. Om stjärnorna står rätt blir det årets debut. Futuristisk souljazz. Kan det va nåt? Jo tack.
  • Isabelle Ståhl:
   Eagles of Death Metals nya, In Flames nya och Deathstars nya. Att intervjua nämnda band, samt att besöka Hultsfred.

  Redaktionen, dagensskiva.com

  Publicerad: 2008-01-19 00:00 / Uppdaterad: 2008-01-19 20:36

  Kategori: Lördag

  15 kommentarer

  Skandal att ni inte låtit Peter Dahlgren sia om kommande vis- och folkmusikåret!

  Medlem 2008-01-19 00:07
   

  Glasvegas kommer göra den bästa skivan 08 dissa inte bara för NME hypar dom.

  Justc Oregistrerad 2008-01-19 00:10
   

  Jag har sagt det förrut och jag säger det igen, en skiva om dan kan man väl åtminstone få recenserad här. Må det så va en skitskiva. Snälla?

  Medlem 2008-01-19 00:19
   

  Ingen som nämner Destroyer – Troubles in Dreams? Tråkmånsar.

  Medlem 2008-01-19 01:00
   

  Det jag väntade mig från -08 har jag redan hört. Det låter fantastiskt. Magnetic Fields Distortion är åtminstone januari månads bästa album.
  Zoooooombie boy!

  Medlem 2008-01-19 01:11
   

  Björn: hade blivit en miss där, De la Soul-recensionen skulle gått upp vid midnatt. Publicerad nu.

  Tomas Lundström Redaktionen 2008-01-19 02:31
   

  dn rapporterade att portishead skulle släppa ny platta i vår. det känns ju rätt tilltalande om det skulle visa sig vara sant.

  Johan Oregistrerad 2008-01-19 13:41
   

  Jag ser mest fram emot Radio dept och Magnetic Fields nya! Kommer bli hur bra som helst! Sen får man ju hoppas att Franke tar och styr upp sin uppföljare snart..

  Jonatan Oregistrerad 2008-01-19 18:11
   

  Skandal! at the redaktionen för att ni totalt tycks ha glömt bort Portishead.

  Medlem 2008-01-20 01:38
   

  Ondskan: Tja, uppföljaren till ”Portishead” har ju varit på gång ganska länge nu. Börjar snart få D’Angelo/Guns’n'Roses-varning på sig. Gruppens livstecken från 2006 var ju dessutom i ärlighetens namn en rätt trist sak. Hoppas dock fortfarande på underverk, även om det vid det här laget är en rätt stillsam förhoppning.

  Ola Andersson Redaktionen 2008-01-20 02:49
   

  Ola: Visst, Portishead-grejen börjar likna Duke Nukems uppföljare. Men av döma av de bootlegs som finns från ATP-spelningen i höstas, där några nya bitar spelades, så tror jag att Portishead inte kommer att göra oss besvikna i år.
  Men vem vet.

  Medlem 2008-01-20 15:17
   

  Om Dr. Dres Detox äntligen kommer ut kommer den nog vara med på de flesta topplistorna.

  Jim Profit Oregistrerad 2008-01-21 09:32
   

  Ser fram emot Tito Beltrans nya – Live at Kumla.

  Öppen Gylf Oregistrerad 2008-01-21 14:16
   

  Album of the year har redan släppts: Morcheeba ”Dive Deep”.

  Johan Oregistrerad 2008-02-17 20:32
   

  [...] När vi i början av året listade de saker vi såg fram emot under 2008 valde jag Kissey Asplunds debutalbum Plethora. Under hela förra året skämde hon bort oss med en strid ström av mp3:or och gästspel. Visst var de av varierande kvalitet, men där fanns hela tiden ett löfte om framtida storverk. Och jag gillade hennes uttalande om att hon inte ville döda beaten. [...]

  Kissey Asplund “Plethora” | dagensskiva.com Oregistrerad 2008-04-09 21:41
   
  Kommentera eller pinga (trackback).

  Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Inloggning

  Registrera dig