dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Rigas: The Hardest Pocket to Pick
The Hardest Pocket to Pick (cd) Rigas
2007
Flora & Fauna
6/10

Med smuts under naglarna

Rigas lär ha uppstått under Arvikafestivalen för ett par år sedan och det är inte utan att det hörs (lyssna på den brutet skruvade Just Can’t Get Enough-blinkningen drygt två minuter in i Goodbye till exempel).

Pseudonymen Rigas är ett av Henrik von Eulers många sido- och soloprojekt, om vi utgår från att hans bas fortfarande är Moder Jords Massiva. Som Rigas gör han naiv pop med ena foten i MJM:s tjocka dubhink och den andra i en glittrig glasskål fylld av färglada synthkulor med svarta fläckar. Åtminstone är det så det låter i mina öron.

Musiken ger känslan av att ha kort väg mellan impuls och färdigt resultat. Den är direkt, respektlös och utan uppenbar eftertanke. Snabbproducerad lap-pop som motsats till massproducerad radiopop. De fula kanterna tillåts vara kvar och skava. Att skivan bara innehåller nio låtar känns precis rätt. Det här är musik som mår bäst av att njutas i små portioner.

För om jag ska vara lite småsur och gnällig en stund blir von Eulers röst lite enformig i längden, hans register är indiesmalt och ibland hellre än bra. Som tydligast blir det när Malin Dahlström (ex-Midaircondo) lägger stämmor i utmärkta Dead Like You och titelspåret. Får jag önska hör jag gärna mer av hennes röst med musik producerad i samarbete med von Euler. Det kan bli riktigt fint.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2007-11-29 23:21 / Uppdaterad: 2007-11-29 23:21

Kategori: Recension | Recension: #4385

2 kommentarer

[...] RelateratRigas The Hardest Pocket to Pick (0)Baroness The Red Album (9)Nation Beyond The Aftermath Odyssey (0)Jaqee Nouvelle D’Amour (3)Grayson Capps Songbones (12) [...]

 

[...] Rigas The Hardest Pocket to Pick [...]

Andra halvåret 2007 | dagensskiva.com Oregistrerad 2007-12-31 13:01
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig