dagensskiva.com

48 timmar

Lördag

Sju gentila sjuor

Nu börjar det som bekant bli så där kallt och mörkt ute så att man bara vill dra sig tillbaka till sin lilla lägenhet, dra upp fötterna i soffan och vira in sig i ett täcke. Sedan vill man dricka glögg och aldrig mer gå utomhus igen. Då händer det lätt, har jag märkt, att man sitter och betäller en massa skivor. Så har i alla fall jag de senaste månaderna börjat prova mig fram bland olika distributörer och skivaffärer. Ska jag gå i ide under ett halvår ska jag i alla fall ha ordentligt med bra musik att lyssna på.

Och eftersom jag under den senaste tiden alltså har köpt en sjuhelsikes många vinylsinglar tänkte jag här lista några sjusärdeles bra sjuor.

tunng-omslagTunng Bullets
En fantastisk låt, som en stor puttrande, fräsande musikmaskin som med spakar och knappar ångar sig igenom ett tecknat landskap. All världens knasiga percussionljud skapar en stark, oemotståndlig takt. Som det ska remixas inom folktronican så får du sällan någon annan låt med på singeln, och får istället vara glad om du ens får låten du vill ha. Men som tur är får man här i alla fall den rena låten på b-sidan. Låten som sjutusan är en av årets allra bästa.
johnny-flynn-omslagJohnny Flynn and the Sussex Wit The Epic Tale of Tom and Sue
Folkpsykadeliasjua där Johnny Flynn plockar på sin gitarr och för tankarna till hur det kan vara att sitta med tårna i en sommarbäck och se hur flötet guppar iväg med strömmen. Till gnisslande hesa fioler berättas den episka berättelsen om Tom och Sue.
euros-childs-omslagEuros Childs Horse Riding
Gorky’s Zygotic Myncis tidigare frontman med en relativt felplacerad boogiedänga som man bara vill dansa till. I denna remixandets tid är det skönt att en knasig walesare vågar spela boogie och gillar det. Det är så fel, men ändå så rätt.
blonde-redhead-omslagBlonde Redhead Silently
Drömskt och finstämt, med en sorgsen ton som när man stod och pressade sig intill väggen på tonårsdiskot och drack läsk när alla andra dansade tryckare. Skulle mycket väl kunna vara Julie Cruise i Twin Peaks.
madam-omslagMadam Call America
Långsam Cowboy Junkieskänsla med melodika och cowbojsargitarr med svängarm. En slowcountryballad som skulle kunna passa i någon maklig David Lynch-roadmovie genom amerikanskt ökenlandskap. Till sjutummaren medföljer en tretumscd-singel, verkligen föredömligt!
guillemots-omslagGuillemots Annie Let’s Not Wait
Uptempodänga från Fyfe Dangerfield och hans Guillemots, som återigen levererar en bra poplåt. Omslaget är i Syskonen Baudelairestil, varning dock för skräpigt ljud på picture disc.
laura-marling-omslagLaura Marling My Manic and I
Kvinnlig singasonga, en historieberättare med snabba texter, mycket energi och intensitet, som en blandning mellan Frida Hyvönen och Regina Spektor. Bara sjutton år när hon släppte sin EP London Town, kommer hon från Eversly i Storbritannien. Håll utkik i framtiden, och kolla gärna in videon.

Susanna Huldt

Publicerad: 2007-11-17 00:00 / Uppdaterad: 2007-11-17 21:26

Kategori: Lördag

16 kommentarer

7 * mög

Medlem 2007-11-17 14:51
 

Enda av detta som hörvärt är ju Tunng. Resten kan man ha som underlägg till ölburken i kvällens MAAAATTTTCCHHCHCH!

Hockeyhoran Oregistrerad 2007-11-17 17:20
 

bra musik

Medlem 2007-11-17 19:38
 

Är Susanna Huldt obildad eller är det så att jag, Journal of European Public Policy, är obildad och därmed inte vet att de sju ovanstående är uttalat kristna artister?

Ty gentil betyder icke-judisk. Kanske är Susanna Huldt nazist. Eller obildad. Även om dessa brukar gå hand i hand.

Lonk Medlem 2007-11-18 17:50
 

busted½½½½½ igen½½½½

Medlem 2007-11-18 17:51
 

gentil=generös, givmild, frikostig; fin, flott, schangtil, stilig, elegant; lyxig, snobbig.

Jonas Wergeland Medlem 2007-11-18 18:16
 

Moahahahahaah !

Medlem 2007-11-18 18:19
 

Oskyldig! Varför skulle jag skriva mitt nick i mitt inlägg? Framförallt eftersom jag aldrig använder hela namnet annars. Någon behagar vara rolig, och om jag får tillåta mig själv att säga det – lyckas. Sannolikt är det den personen som skrev inlägget 1 minut senare och som mejlade mig om det precis efteråt.

Medlem 2007-11-18 18:36
 

äh, sluta lipa och ta konsekvenserna av att ha fått barn. den bristande nattsömnen har tagit ut sin rätt och du klarar inte längre av att jonglera mellan två (eller flera) konton. du står högst upp på backen och kan bara ta dig nedåt. snart står du där med mössan i hand och köper biljetter till kents nästa stadiumturné (dresscode: svart). innan du hinner reagera har du blivit bortrationaliserad av din arbetsgivare och du får börja skriva utredningar om utfiskningen av svenska insjöar mellan 1975-76. it ain’t easy being pappa.

Medlem 2007-11-18 19:08
 

jag trodde Stadium hade dresscode orange.

Jonas Wergeland Medlem 2007-11-18 19:48
 

Du menar väl Dressmancode: svart, arg?

Medlem 2007-11-18 20:24
 

det är bäst att köpa dig en svart truckerhatt innan det är för sent½

Medlem 2007-11-18 20:41
 

mannen i den svarta trucker-hatten 32 år senare har de väl en låt som heter t.o.m.

Medlem 2007-11-18 21:14
 

Lonk: Nu är det ju faktiskt inte det engelska ordet gentile jag använder, vilket du kanske kan lista ut genom att resten av orden i rubriken är svenska. På svenska betyder gentil, som Jonas Wergeland redan har hjälpt till att bena ut: fin, flott och frikostig. Alltså, sju fina sjuor.

Jag hävdar således aldrig att ovanstående artister är icke-judiska, och gör alls inga försök på att utreda deras tro. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt om detta fick dig att oroa dig över din bildningsnivå. Själv är jag varken nazist eller obildad.

Susanna Huldt Redaktionen 2007-11-18 22:16
 

Jävla dagis nivå på dagensskiva.com just nu. Minns med fördel tiden när sajten var ny.

Isola Oregistrerad 2007-11-18 22:25
 

[...] höstens nykärlek till Laura Marlings My Manic and I ännu helt bleknat bort släppte hon sin fullängdare. En skiva [...]

 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig