dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Animal Collective: Strawberry Jam
Strawberry Jam (cd) Animal Collective
2007
Domino/Playground
5/10

Bara nu

När Panda Bears Person Pitch var albumet i allas kuddrum i våras hade Animal Collective försvunnit någonstans bortom horisonten. Animal Collective kändes lite träigt och skrikigt och långt borta, ungefär som …And You Will Know Us By The Trail Of Dead eller Devandra Banhart. Man vet inte hur nån riktigt orkar.

Om man antar att Panda Bear har haft mest fullt upp med sitt det senaste året faller det sig naturligt att Strawberry Jam är sådär lagom och att det skrivs om bandet överallt men albumet sågas eller tas emot i alla fall lite ljummet. Som Animal Collective-devot är man inte den första att erkänna att Reverend Green faktiskt är ganska irriterande och Fireworks är fin för att den.. tja, det är en vanligt rocklåt helt enkelt. Men man vet att det är så. Det spelar ingen roll hur mycket sylt man har i ansiktet. (Se pressbilder.) Strawberry Jam blir inte roligare än man gör sig.

Egentligen tycker jag Strawberry Jam är ett rätt bra album. Bortser man från det rakt college-skrikiga i Winter Wonder Land plockar de nästan lika många genipoäng som Panda Bears sönderkramade soloprojekt. Gullig och skränig musik som inte blir Ariel Pink. Sen finns det betydligt intressantare saker att lyssna på men det här är ok, for now.

Maria Gustafsson

Publicerad: 2007-09-19 19:39 / Uppdaterad: 2007-09-19 19:39

Kategori: Recension | Recension: #4290

13 kommentarer

Fanrastisk!
Fireworks är otrolig! en 10!
Körerna är ju fan magiska

Medlem 2007-09-19 23:28
 

Märkligt nog är detta bara den näst dummaste recension av Strawberry Jam jag läst hittills. Bra skiva.

Medlem 2007-09-20 02:08
 

Kan ni sluta dissa Strawberry Jam eller? Är svenska musikrecensenter dumma i huvet eller vad är det som pågår?

SJ är helt klart årets bästa jävla skiva. Energi, magi och geni. De tre avslutande I:na finns där.

När man dissar For Reverend Green då är något allvarligt fel. Kanske en annan recensent kunnat styra upp det här. Helt jävla bedrövligt.

Medlem 2007-09-20 10:35
 

Værdeløs recension.
Årets næst bæsta skiva ær lætt en 9:a
Dessutom dissar du de bæsta låtarna.
Byt jobb.

Medlem 2007-09-20 11:47
 

Antagligen tillhör Maria skaran som hoppade på kollektivtåget med Feels, och lyriskt beskrev den för sina vänner som ”skruvad”. Då är man ju som dömd att bli besviken.

Detta är som sagt en av årets bästa. Bättre än pandan.

Medlem 2007-09-20 12:19
 

Bara att stämma in i protesterna. En av årets bästa skivor. ”Egentligen tycker jag Strawberry Jam är ett rätt bra album.” Det känns som du hade lite bråttom när du skrev den här recensionen.

Medlem 2007-09-20 23:50
 

Grym platta! Recenentsläktet roterar alltid i ett hjul av inavlade tankar, omdömen, och språkliga markörer så är det. Inget nytt under solen där. Hur många är intressanta 1 av… 1000?
Den är inte Feels och den är inte Person Pitch men den är magisk!

Danne Oregistrerad 2007-09-21 14:21
 

Vad är en recenent?

Jonas Wergeland Medlem 2007-09-21 15:27
 

Äsch jag förstår recesenten, ibland kan man bli trött på bra musik. Recensionen är varken världelös eller dum. Och visst så överglänstes Strawberry Jam av Panda Bears senaste skiva men sånt ska man inte ha i tankarna, bra musik är alltid bra musik och Animal Collective är fortfarande världens just nu intressantaste och bästa band trots att skivan inte är på samma nivå som Feels och Sung Songs.
Trots detta är Strawberry Jam en av årets absolut bästa skivor. Jag håller med Capeten att körerna i Fireworks är fantastiska och singelsläppet Peacebone är ju hur bra som helst, jag älskar introt! Jag kan dock inte förstå att For Reverend green skulle vara ”ganska irriterande”. Enligt mig är det skivans allra bästa låt och jag skulle nog våga påstå att det är bland det bästa Animal Collective gjort.Tack för mig / Jonatan

Jonatan Oregistrerad 2007-09-21 15:45
 

Sjukt bra skiva. Har aldrig orkat med dem tidigare, men eftersom jag verkligen verkligen verkligen uppskattar Strawberry Jam ska jag lyssna genom resten duktigt också.

martin Oregistrerad 2007-09-22 09:00
 

Obegriplig musik.
Värdelös.
Köpte plattan efter recension i DN (tror jag)
Obegriplig.

Mackobae Oregistrerad 2007-09-22 23:35
 

även om oliva tremor control gjort det här bättre för 10 år sen så innehåller skivan pärlor. (obegrplig för den som inte gillar beatlespop.)
synd att inte recensionen har lite av det ,även om valet av ordet ”kuddrum” har dom ambitionerna.
men ambitioner blir lätt klyschor, och den här recensionen sällar sig till sin krets av vindflöjeldrivna wannabees.

thomas Oregistrerad 2008-03-13 00:49
 

[...] lilla extra saknats och hållit mig borta från de redan frälstas skara. Förra släppet Strawberry Jam gjorde knappast något för att ändra på den [...]

 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig