dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Hurtlocker: Embrace the Fall
Embrace the Fall (cd) Hurtlocker
2007
Napalm/Sound Pollution
6/10

Tips från coachen

När klockan närmade sig småtimmarna på Way Out West häromsistens, och kreativiteten flödade som bäst, föddes ett resonemang om att starta en thrash metal-festival. Tanken var att kombinera banden från den nya vågen med några gamla stötar som har fått en revival i och med den rådande vågen.

Resonemanget tog stopp när varken jag eller min partner in crime visade sig villiga att arbeta på en dylik festival, men mer än gärna skulle besöka den. Hugade spekulanter är således välkomna att förverkliga idén. Och som om inte det var nog kommer här ett tips på ett band som skulle passa som hand i handske på nämnda festival: Chicagos Hurtlocker, aktuella med sin andra skiva, Embrace the Fall.

Hurtlocker omfamnar thrash metal-arvet fullständigt, det är hundra procent attityd och feta riff. Brölsången ger en inte helt oäven death metal-vibb och även om kombinationen har gjorts flera gånger förr känns Hurtlocker trots allt piggt, energiskt och fräscht.

En av anledningarna är att bandet gärna blickar ut från sin thrash metal-mall. De black metal-doftande slingorna på Disgust fångar definitivt min uppmärksamhet, så även de flirtar med crossover som dyker upp på efterföljande Outside are the Dogs och som får mig att minnas höjdarlåten Potential for a Fall med Sick of it All.

Jag hade gärna sett mer av sådana upptåg, det hade gett skivan extra skjuts. Men med sin bas i thrash metal och sin villighet att blanda in andra fräna grejer hittar Hurtlocker rätt allt som oftast. Tänk på det, blivande festivalarrangörer.

Tomas Lundström

Publicerad: 2007-09-11 15:24 / Uppdaterad: 2007-09-12 10:19

Kategori: Recension | Recension: #4281

5 kommentarer

Recensera Onslaughts ”Killing peace” tack. Thrash blir inte bættre æn så på 2000-talet !

Medlem 2007-09-12 06:22
 

Oj, ”fräna” har man inte hört på den här sidan 90-talet, men det är fränt.

/hog

Hog Oregistrerad 2007-09-12 08:06
 

Fränt är ett underskattat ord. Revival. Halleluja.

Martin Oregistrerad 2007-09-13 10:56
 

låter ju som att det är värt att kolla upp, men vad i helvete är det för bandnamn, ”hurtlocker”, det var ju jävligt metal!!

Medlem 2007-09-15 23:42
 

resencera ”thine eyes bleed” för helvete, det är ju det mest intressanta bandet på denna sida 2000 – talet.

Medlem 2007-09-15 23:45
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig