dagensskiva.com

48 timmar

Lördag

Julis hetaste

juli

Nej, juli 2007 kommer inte att gå till historien som den varmaste sommarmånaden på länge. Regn och översvämningar känns mer på tapeten. Men dagensskiva.coms redaktion är inte de som misströstar. Musiken fanns ju där. Helt klart hetast i juli.

Benicàssim
Den enskilt största musikrelaterade upplevelsen under juli månad var Festival Internacional de Benicàssim. I ett gytter av konserter i en nivå som de större svenska festivalerna inte kommer nära var det ibland nästan smärtsamt att prioritera. Men det måste, som bekant, göras. De klarast lysande stjärnorna från årets festival är så här i efterhand Vitalic och CatPeople. Den förstnämnde levererade dagarnas mest våldsamma set och hjälpte på så vis till att förstöra mitt redan skadade knä ytterligare. De senare förgyllde den sista dagen med en strålande leverans åttiotalsinspirerad pop. Ah, fläskighetens sötma…
(Martina Nordman)

Aesop Rock None Shall Pass (album)
Ok att Common trillar in på direkten och kniper USA-albumlistans första plats med 155 000 exemplar sålda av Finding Forever. Men det är faktiskt inte den skivan som överraskar mest för tillfället. Utan Def Jux-favoriten Aesop Rock är tillbaka med en ny skiva, None Shall Pass, efter två helt ok men ändå förhållandevis svaga soloprojekt. Den nya skivan känns både spännande och ny men samtidigt lika metaforisk och kryptisk galen som alltid. Den 28 augusti är det dags och ingen skall låta den passera era öron.

För mer info, videos och gratis mp3: http://www.definitivejux.net
(Pontus Gustavsson)

Larry Heard (mannen, myten, fingrarna)
Visst. Jag skulle förmodligen kunna droppa Larry som det bästa som hänt ungefär vilken månad som helst, men eftersom jag till sist fick mitt ex av Sceneries Not Songs Volume Tu i återutgivet, japanskt skick känns det extra passande. En skiva så bra att till och med tullen ville vara med och leka (tack för det…). Dessutom har KGB:s och GU:s remixer av Changes snurrat lite extra några, inte helt genomsoliga, sommarkvällar.
(Ola Andersson)

Kanye West Stronger (låt)
Svinbra.
(Kal Ström)

Soft Hearted Scientists Take Time to Wonder in a Whirling World (skiva)
Eftersom naturromantik alltid är det bästa att lyssna på under sommarmånaderna.
(Susanna Huldt)

Status Quo Big Fat Mama (låt)
Fick chansen att se Status Quo för första gången när de besökte Brunnsparken i Örebro och det var en fröjd att se det välsmorda maskineriet på scen. Glädjande också att fokus i låtlistan låg på sjuttiotalet och framförallt att jag fick mig en smått fantastisk version av min favoritlåt med bandet till livs.

Say You Need Me, Say You Need Me

sjunger Rick Parfitt och boggieriffen står som spön i backen, i en version av låten som jammar ut och närapå aldrig vill ta slut. En fantastisk låt framförd på ett fantastiskt sätt.
(Tomas Lundström)

In Flames-konsert, Roskildefestivalen
Nästan som en religiös ritual. Jag lyfte i de kollektiva extashoppen. Låtarna från Soundtrack to Your Escape var wow.
(Isabelle Ståhl)

Arvikafestivalen
Inte störst. Inte det mest spännande programmet. Men överlägset trevligast. Dessutom ett av få tillfällen där Damn! fick stå längst fram i rampljuset (om än oannonserat). Kan ni komma tillbaka på egen hand snart? Jag ser redan fram mot nästa års festival.
(Patrik Hamberg)

Cornelius
Kanske är det tack vare Kal, eller bara det faktum att läget var inne, men juli månad 2007 bestämde jag mig för att inte längre fega och dra mig för att lyssna på Cornelius på riktigt (inte bara lyssna på ett intro av en låt och bestämma mig för att det nog inte var så kul). Och glad är jag för det. Fantasma, Point och nya Sensuous är någonting alldeles särskilt. Det är nästan så att jag vill lära mig japanska på kuppen.
(Madelene Holm)

Redaktionen, dagensskiva.com

Publicerad: 2007-08-11 00:00 / Uppdaterad: 2007-11-23 23:34

Kategori: Lördag, Månadssammanfattning

9 kommentarer

Kal borde hålla sig till det tekniska för musik vet han inget om. Fan, inte om teknik heller när jag tänker efter. Avgå!!½½½

Medlem 2007-08-11 02:26
 

En hyllning till Status Quo! Måste vara ett unikum. Dessa min ungdoms hjältar får ju alltid skit av alla. Heders!! Nu blir det en kanonhelg! På flaskan i kväll, bergsäkert. Solen skiner. Frugan är kåt. Toppen.

Medlem 2007-08-11 10:12
 

6 rätt av 9 i gissa vem som tipsar-leken. Missade Sussanna, Madelene och vad nu den sista heter. Mycket för att jag inte kunde komma ihåg att de fanns.

Medlem 2007-08-11 10:36
 

Martina!

Medlem 2007-08-11 10:56
 

Haha, jäkligt fin kommentar där mötörsågen! solen skiner, frugan är kåt, toppen! HaHa

Greger Oregistrerad 2007-08-11 11:27
 

Du osynliggör kvinnor.

Medlem 2007-08-11 12:15
 

Jag lyfte ju just fram dom i två inlägg på raken.

Medlem 2007-08-11 12:37
 

hehe riktigt så dåliga är väl inte status att dom får skit av alla?
fast in flames konserten på roskilde var faktiskt inte bra, inte alls, typ kareoke-in flames kändes det som på en på tok för stor scen

Medlem 2007-08-11 15:00
 

men isabelle känns ju inte så pålitlig, först en nightwish hyllning och sen detta…

uak Oregistrerad 2007-08-11 18:50
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig