dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Hellyeah: Hellyeah
Hellyeah (cd) Hellyeah
2007
Sony
3/10

Texasbesvikelser

Jag har hört Hellyeah kallas för groovig sydstatsdoftande förfest-metal. Jag har hört dem kallas Den nya ultimata metal-supergruppen. Många amerikanska tidningar har kallat deras debutplatta för den bästa som släppts 2007. Via skivomslag och övrig merch har mina förhoppningar ytterligare triggats. Med en ikonografi fylld av klassiska sydstatsattribut, som lastbilar och cowboyhattar, och bandet som gemytligt sitter och dricker öl, har jag associerat starkt till sådan där sympatisk gungig sydstatsrock som jag alltid smälter för och alltid förlåter bristen på intelligenta texter och überinnovativ teknisk finess.

Med Vinnie Paul Abbott från Pantera som trummis borde ribban ligga hyfsat högt, och Bob Zilla från Damageplan, sångaren Chad Gray från Mudvayne och övriga bandmedlemmar härstammandes från Nothingface, var jag helt enkelt naivt förhoppningsfull när jag lade den här plattan i spelaren.

Vad följer? Sextio minuters grav besvikelse. Trött riffmanglande med total avsknad av finess. Man märker knappt när refrängerna sätter in, det hela är en ganska massiv ljudmatta utan överraskningar. Enda spåret som kommer i närheten av något med känsla är Alcohaulin ass, med en akustisk gitarr som har lite sådan där sprucken banjo-känsla över sig, men så går texten igång.

A little bit of sunshine
a little bit of booze
a little bit of me
and a little bit of you
a little bit country
a little bit of blues
a slice of heaven
and a little piece of you…come on

Nej, det är ingen rocket science direkt. Det är skrattretande pinsamma texter som handlar om gräsrökning, hur bra Hellyeah är, tacklistor till ett antal strippor etc. You would’nt know och Matter of time funkar ett tag men blir tråkiga ganska snabbt.

Hellyeahs historia sägs ha börjat då Chad Gray och Tom Maxwell började diskutera möjligheterna med att skapa en supergrupp. Storhetsvansinne, säger jag, och bandets namn stärker bara den teorin. Det hela är en ganska lam historia som jag faktiskt knappast ens skulle välja som muzak till förfesten.

Publicerad: 2007-08-03 00:00 / Uppdaterad: 2007-08-03 14:38

Kategori: Allmänt, Dagens skiva, Recension | Recension: #4242

8 kommentarer

”etctetera”

et cetera, etcetera. ändra omgående.

Medlem 2007-08-03 00:02
 

Gästen: tack! ändrat.

Tomas Lundström Redaktionen 2007-08-03 00:16
 

får nog kolla upp detta trots allt, låter ju konstigt att det skulle vara så kasst med tanke på att dom ändå är ett gäng veteraner. å andra sidan, den där lyriken Alcohaulin ass, ja vad säger man?

Medlem 2007-08-03 11:57
 

Isabelle har roligast smak på dsc!

Medlem 2007-08-03 16:30
 

Ser jag en skiva på en fest med klassiska sydstatsattribut håller jag omedelbart tummarna för att det ska bli ett kvällslångt strömavbrott (även om det är januari och -30 utanför dörren). Ser jag den på nätet eller i affären får den aldrig följa med hem.

Det där omslaget ger f.ö. väldiga vibbar om en crossover mellan Helloween och Monster Magnet.

Kul ändå med lite variation i recensionsdjungeln.

Medlem 2007-08-03 18:07
 

Det kunde vem som helst ha räknat ut med knäna att det här skulle bli hästskit och inget annat. Suck.

Marcus Oregistrerad 2007-08-03 23:02
 

”Det kunde vem som helst ha räknat ut med knäna att det här skulle bli hästskit och inget annat. Suck.”

ja det är ju inte indie

Medlem 2007-08-04 07:29
 

Dynga som dynga..indie eller inte.

Medlem 2007-08-04 09:40
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig