dagensskiva.com

48 timmar

Text

Två skivor till Motala

Piraterna–Elit Vetlanda i elitserien i speedway i kväll. Bilresa ensam kräver musik, så jag slängde ihop två blandskivor. Får se vad jag är på för humör när jag väl sitter i bilen.

CD1
16 Horsepower Sinnerman
Bruce Springsteen Lost in the Flood
Elmore James It Hurts me Too
Jimi Hendrix Little Wing
Johnny Cash Bridge Over Troubled Water
Madrugada Electric
The Pipettes Pull Shapes
R.E.M Bad Day
Red Sparowes Annihilate The Sparrow, That Stealer Of Seed, And Our Harvests Will Abound; We Will Watch Our Wealth Flood In.
Rosie Thomas I Run
Ryan’s Fancy Rocky Road to Dublin
Songs of Soil Kelly
Songs: Ohia Being In Love
The Sounds Painted By Numbers

CD2
Amon Amarth Death in Fire
Damnation Destructo Evangelia
Dark Funeral Hail Murder
Darkthrone Transilvanian Hunger
Desaster Conqueror’s Supremacy
Gorgoroth Prosperity and Beauty
Mayhem Funeral Fog
Ulver Hymn I
Vomitory Revelation Nausea
Xasthur The Prison Of Mirrors

Tomas Lundström

Publicerad: 2007-05-15 14:16 / Uppdaterad: 2007-05-15 14:16

Kategori: Allmänt

24 kommentarer

Där satt den!!
Nu fattas bara en Xasthur-hyllning på recensionsavdelningen!
Samt att piraterna vinner förstås….

Erik Oregistrerad 2007-05-15 15:05
 

Jag har Songs: Ohia Being in Love som signal på väckarklockan. Kommer fan aldrig upp i tid. Idag vaknade jag med ett ryck 08.28 och kom in på jobbet 08.55. Inte bra. Från och med imorgon blir det Hail Murder istället. Då blir det nog ändring på det och jag sitter pigg som en mört 07.59 framför datorn.

Medlem 2007-05-15 16:02
 

Jag fattar inte riktigt Xasthurs storhet. För mycket filter och för lite musik?

Medlem 2007-05-15 18:25
 

äh, nu måste jag ge subliminal genocide en chans till.

Gorgoroths ”prosperity and beauty” är förresten troligtvis förra årets mest spelade låt hos mig. Den är fin.

Medlem 2007-05-15 18:28
 

Subliminal genocide är svår. Den ”öppnar” väl sig inte heller tycker jag. Man tränger bara djupare in i dimman. Upplever jag det som i alla fall.
Skrämmande att TL verkar digga ärketönten Bruce Springsteen. Eller missade jag någon slags ironi?

Erik Oregistrerad 2007-05-15 19:06
 

satan själv. Hur vart det med Funeral Mist och Ofermod nu då?

Medlem 2007-05-15 20:03
 

Erik: Jag tycker om själva ambitionen på subliminal genocide men har lite svårt attt komma in i ljudbilden. Allting är så dränkt.

Man tänker lätt så om springsteen. Killen är dock rätt fruktansvärt bra när man väl har kommit över backen.

Medlem 2007-05-15 20:04
 

Ai: jag gillar Ofermod skivan (minns inte titeln men en EP är det va?). Har haft en ganska metalfri period och har inte direkt lyssnat sönder den. Men jag är för.

Funeral Mist: fortfarande svårt tyvärr. Men jag har inte dömt ut dem (gör jag föresten någonsin det? jag tror jag är alldeles för snäll).

Själv: Hur går det med nya Mayhem? Själv har jag knappt alls orkat lyssna på den.

Medlem 2007-05-15 20:16
 

Har kört nya Mayhem några vändor i i-poden..bland annat när jag varit ute och sprungit. Och den funkar bra, men den är inte på nät sätt lättsmält. Inte för att Mayhem någonsin varit det iofs…men den känns som en naturlig utveckling från Chimera..men skummare och flummigare. Det är en skiva man lyssnar igenom hela, strölåtar funkar inte.

Ofermod är jävligt bra, ända bandet som kommit hyffsat nära DMDS i soundet faktiskt. Utan att på nägot sätt låta som en plankning eller imitation. Har hört att Mika sitter i fängelse igen nu…fullängdaren försenad..igen.

Har du lyssnat på både ”Salvation” och ”Devilry” ?

Medlem 2007-05-15 20:57
 

Woah, Tomas diggar både unibrow-Songs: Ohia och 16 Horsepowers version av Sinnerman! kudos för det.

Medlem 2007-05-15 21:27
 

Ai: jag har bara lyssnat på Salvation, men jag hämtade (”höhö”) delivry nu. Tycker den låter något klarare och enklare.

Ljudbilden på mayhemplattan är rätt svår att komma in i fortfarande; funkar hyffsat i lurar men låter bara skit i mina högtalare. kanske kan man få det att låta bra skit istället för dålig skit, jag vet inte. Det är ju egentligen inte det som skivans kvalité hänger på.

Medlem 2007-05-15 21:42
 

devilry hette den visst ja.

Medlem 2007-05-15 21:48
 

Satan ajälv. Introt samt introt på ”The God Supreme” är grymma. Vet du vars de är ifrån, hehe.Gillar man inte Funeral Mist gillar man nog egentligen inte svartmetall ;=) Ariochs ”sång” är tex inte av denna värld…

Det är nog en skiva som behöver ett antal lyssningar för att komma in i…men man blir rikligt belönad senare.

Medlem 2007-05-15 22:14
 

Ai: Vet inte vart nåt av dem kommer ifrån. Brukar spola förbi allt såntdär.

Har kört Devilry två gånger nu. Tycker den känns rätt direkt tiltalande faktiskt. Partiet mellan 2.40 och 2.50 på sista låten är fint – hur trummorna spelar mot gitarriffet.

Medlem 2007-05-15 23:16
 

Introna och slutet på sista låten skapar dock en rätt skön distans till hela black-metalgrejen.

Medlem 2007-05-15 23:19
 

Erik: gillar valda delar av första plattan samt Seeger sessions-skivan med Springsteen, inte mer.

Båda blandskivorna funkade och fick sin beskärda del, med övervikt åt den lugna. Vetlanda vann för övrigt speedwayen tämligen bekvämt och jag skrev en jävligt dålig text om matchen. Tur att sidogrejen på Crump blev bra, annars hade jag hoppats att tryckeriet skulle brinna ner i natt.

Tomas Lundström Redaktionen 2007-05-15 23:46
 

satan själv. Kanonbra ju! Inledningen till Hajen samt en grym scen från ”The Superstition”!!!!!11111

Slutet på sista låten är från nån gamma skräckfilm, vill jag iaf ha det till…kan då för mitt liv inte komma på vars det är ifrån.. Inte lika stört som avslutningen på Salvation CDn dock…

Medlem 2007-05-16 05:26
 

Intressant diskussion om Funeral Mist. Jag har alltid misslyckats med att penetrera ”Salvation” fullt ut. Känns jävligt monoton i längden medans vissa delar är sjukt bra. Ska nog försöka igen. Mini-CD`n sitter klockrent i alla fall.

Jag tycker i alla fall det känns förbannat obehagligt när de har med bilder på något som antagligen ska föreställa fångar från koncentrationsläger i CD-häftet. Även Deathspell Omega har ju det i ”si monumentum…” vete fan. Det ska väl skildra ondska på något sätt och det är ju ofta fascinerande, men av sådana bilder får jag bara riktigt dåliga vibbar. Tycker absolut dock inte sämre om själva musiken för det (”Si monumentum” är grymt bra).

Ett annat tips för er som inte redan är frälsta är rumänska Negura Bunget. Trodde jag hade mjölkat färdigt genren när jag hörde dem. Trodde jävligt fel!

Erik Oregistrerad 2007-05-16 06:49
 

Här har vi alltså blackmetalband som hyllar ondska, död & förintelse (i ordets alla meningar) och så stör man sig på att den skulle vara eventuella bilder från KZ-läger…är det bara jag som finner det konstigt? Och i (min) förstapress på Devilry har Arioch gömt in ett litet uttalande om tortyr, det är kanske är helt ok? BM är väl knappast feel-good musik..eller har jag missat nåt?

Medlem 2007-05-16 16:36
 

”Jag tycker i alla fall det känns förbannat obehagligt när de har med bilder på något som antagligen ska föreställa fångar från koncentrationsläger i CD-häftet. Även Deathspell Omega har ju det i “si monumentum…” vete fan.”

Nu är det väl bara en bild egentligen (hängningsbilden vet jag inte om den är hämtad från kz), men jag tror inte själva idén var att visa någon som dött i kz-läger. Snarare har man ju vridit bilden så att den ska se ut som en korsfäst människa. ”Si monumentum..” är ju rakt igenom en religiöst präglad skiva. Helt ok, men lite överskattad skiva och grupp tycker jag. Framför allt är plattan för lång och ojämn.
Nya Mayhem är helt suverän, jag har bara lyssnat i hörlurar hittills men den är svår…erbjuder fan så mycket mer än de flesta black metal-releaser som släpps runt om i världen.

J. C. Oregistrerad 2007-05-17 11:26
 

OK, boys. Jag ger mig. Är väl för vek helt enkelt. Drar på en Anathema-platta istället.

Erik Oregistrerad 2007-05-17 18:38
 

Det handlar mera för mig om vad folk känner obehag över. En eventuell KZ bild väcker tydligen mera anstöt än de uppsprättade och korsfästa bebisarna på omslaget av ”Salvation”. Kan nån förklara fenomenet?

Medlem 2007-05-17 20:17
 

Även bebisarna på omslaget är ju självklart vidriga. Grejen med ”Salvation” är ju att Arioch fått in bilder på realistiska vidrigheter. Går ju inte att säga att det är fel heller kanske. Min reaktion är ändå avsmak och obehag. Troligtvis exakt de reaktionerna bandet ville väcka.
Jämför man med ett standard gore-omslag (Exhumed, Impaled etc) så är ju reaktionen helt och hållet tvärtom; man garvar ju åt det hela eftersom det är humor och med glimten i ögat.
Har lyssnat mer på Salvation nu och måste säga att den växer. Sista halvan upplever jag som bättre. Framförallt de två låtarna efter mastodonten ”Circle of eyes”.

Erik Oregistrerad 2007-05-18 09:13
 

Jag menade det att du specifikt nämnde KZ bilderna i ditt första inlägg om skivan, inte bebisarna.

Fö tycker jag att Arioch förutom rent musikaliskt även lyckats med att hitta passande samplingar. The Omen, Sjunde inseglet etc etc.

Medlem 2007-05-18 15:11
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig