dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Ida Sand: Meet Me Around Midnight
Meet Me Around Midnight (cd) Ida Sand
2007
ACT Music/BonnuerAmigo
4/10

För morgonsoffor och pianobarer

Siegfried Loch driver tyska jazzetiketten ACT Music och har en fäbless för svenska musiker. Kanske framför allt svenska sångerskor. I hans stall finns sedan tidigare bland andra Rigmor Gustafsson och Viktoria Tolstoy. Båda med album som övervakats av stallkamraten Nils Landgren i katalogen.

Ida Sand är körsångerskan som med Lochs och Landgrens hjälp fått en chans att kliva ur skuggorna och in i TV4:s morgonsoffa. Hon kommer dit med en ansenlig dos moderna popstandards, några bitar ur jazzboken och ett par egna kompositioner.

Låtar som Bang Bang (kanske mest känd i Nancy Sinatras version), Here Comes the Rain Again (Eurythmics), Use Me (Bill Withers) i duett med Landgren och Higher Ground (Stevie Wonder) görs alla i snälla jazzversioner med markant bluesbotten.

”Brutal Truth”, den första av de båda egna kompositionerna, rullar i någon sorts Allanah Myles-spår med rullande mjukblues i bagaget. Det är inte riktigt min kopp te (för att uttrycka saken milt). Till sista spåret och andra egna låten, ”Home”, sätter Ida Sand sig ensam vid flygeln och sjunger med stillsam melankolisk stämma.

Kanske har åren som körsångerska raderat en bit av hennes personliga röst och klang. Jämfört med stallkollegan Gustafsson, som ägnat hela sin karriär åt att hitta det egna uttrycket, är det här påfallande anonymt. Det blir bara pianobarsmusik att nicka igennkännande inställsamt åt. Jag saknar kort sagt någon sorts nerv.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2007-05-01 18:15 / Uppdaterad: 2007-09-20 07:27

Kategori: Recension | Recension: #4138

4 kommentarer

[...] Ida Sand Meet Me Around Midnight [...]

Kvartalsrapport #2 - 2007 | dagensskiva.com Oregistrerad 2007-07-03 14:49
 

Ida Sand!Toppen!Äntligen en sångerska med personlig röst.Väntar på nästa CD.

Perolof Olsson Oregistrerad 2007-08-12 14:13
 

Har bara hört lite av Ida Sand på Nils Landgren Funk Unit ”Licence to funk” och jag tycker hon har en fantastisk, soulig och personlig röst

Olle Oregistrerad 2007-09-19 20:20
 

jag kan bara konstatera att detta är musik när den är som bäst
jag fick denna skiva som en nerladdad version av en kompis,köpte orginalet efter 4 timmar och har på ett halvår köpt 42 skivor och lämnat till mina kompisar för att dom skall få höra detta underbara
Patrik du borde lyssna på denna skiva gång på gång som jag så förstår du att detta är gult
Tack änn en gång Ida
Qlaez Wennberg Lerum
Väntar med spänning på nästa spelning runt GBG

Qlaez Oregistrerad 2008-04-01 00:55
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig