dagensskiva.com

48 timmar

Gästrecension

Loveninjas: The secret of the Loveninjas
The secret of the Loveninjas (CD) Loveninjas
2006
Labrador
9/10

Hissnande melodiös popdebut

Lyssna

Sök efter skivan

Loveninjas har tagit mig med storm. Mitt hjärta för dem är nu lika stort som det mjukishjärta de symboliskt bar med sig vid sina första spelningar. Trots att de nu övergett prestationen att släpa med sig ett stort hjärta vid varje spelning så kommer i alla fall jag att behålla detta inspirerande indiepopband i mitt hjärta. Jag föll handlöst för singeln ”I wanna be like Johnny C” och efter att ha lyssnat på hela debutskivan är jag fortfarande utslagen av Loveninjas sprudlande melodiösa pop.

Det märks att detta en gång var sångaren Tor Helmsteins sidoprojekt och hans chans att göra precis vad han vill med musiken. Trots att han numera satsar helhjärtat på just det här bandet och har lämnat det andra bakom sig så är Tors hungriga iver genomgående. Han tar för sig av friheten och tänjer på alla gränser. Visst leder det även till att plattan blir aningen spretig, men det gör ingenting. För Loveninjas rör sig habilt i djungeln av popkomponenter, plockar skickligt av utbudet och sammanför det bästa av det bästa. Öppningsspåret och förstasingeln ”I wanna be like Johnny C” låter som något av en Pulp-klassiker medan låt två snarare för tankarna till Belle and Sebastian. Och lyckas man få med dessa referenser på en och samma platta är hälften vunnet.

Det finns en viss doft av debutantnaivitet i musiken, de har inte riktigt hittat det exakta Loveninjassoundet. Ingen låt på albumet är den andra lik. Men kärleken till musiken är autentisk och här finns en virtuos förmåga att skapa glada och medryckande melodier.

Kommer inte den här plattan att spelas varm på varenda popklubb den kommande tiden blir jag besviken. Hittar ni mig stående i ett hörn så vet ni vad det är jag väntar på. Jag vill slitas in i Loveninjas fantastiska rytmer och dansa bort all vinterkyla.

Marie Björk

Publicerad: 2007-03-03 00:00 / Uppdaterad: 2007-03-03 00:00

Kategori: Dagens skiva, Gästrecension, Lördag, Recension | Recension: #4066

11 kommentarer

Skivan är riktigt bra. Särskilt She broke his penis in two.

Hur får man kontakt med Marie? Hon är söt.

Medlem 2007-03-03 01:37
 

Är Marie arg skåning?

Medlem 2007-03-03 02:35
 

Med den däringa glada uppsynen är det svårt att föreställa sig negativa reaktioner på recensionen och recensenten. Men vad vet jag? Jo, det jag vet är att jag blev en smula sugen att höra skivan för att luckra upp i dödsträsket jag klafsat ner mig i, plus att jag undrar vilken journalistutbildning recensenten gick.

Medlem 2007-03-03 07:39
 

Marie kommer bli besviken, den här skivan kommer inte spelas på alls många ställen. Varför? Jo, den är ganska kass, helt enkelt, några bra låtar till trots. Skönt, för Tor är en drummel.

sholko Medlem 2007-03-03 11:14
 

Jo, det här verkar ju trevligt. Nu vill jag ha en recension på Arcade Fire's nya!!!

Medlem 2007-03-03 12:55
 

Åh den är sjukligt bra. Johnny C är så härlig..

laaavmusic.blogg.se Medlem 2007-03-03 14:34
 

Johnny C fick mig att spy sockervadd, och det har jag inte ätit på flera år.

Medlem 2007-03-03 16:09
 

ja, det är jag som är marie. tyvärr gjorde kal fel när han la in recensionen, betyget skulle vara 0/10.

Medlem 2007-03-03 18:26
 

Är inte speciellt förtjust i Loveninjas, tyvärr. Hade dock gärna sett en recension på Kaiser Chiefs nya inom inte alltför lång tid :)

Ekolod Medlem 2007-03-03 21:21
 

Jag som är Marie, alltså inte arg skåning. jag gick medieproduktion och journalistik på Högskolan i Kalmar.

Märian Medlem 2007-03-04 19:07
 

Hisnande heter det…

Annars tråkig skiva

Medlem 2007-03-05 18:16
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig