dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Aerial: The Sentinel
The Sentinel (CD) Aerial
2007
Nomethod/Dotshop
2/10

Ett nystan

Lyssna

Etiketter

Sök efter skivan

Första gången jag stötte på Aerial var när de agerade förband till Mono på Kulturhuset i Stockholm i höstas. Gav dem inte särskilt mycket uppmärksamhet vid det tillfället och efter sex timmars bussresa slog jag mig i stället ner med en kopp kaffe och inväntade huvudakten.

I efterhand framstår det mer och mer som ett klokt val.

”The Sentinel” är nämligen ingen särskilt angenäm upplevelse. Kanske är det Mono-kopplingen som spelar mig ett spratt, men snarare än den episka upplevelsen den utger sig för att vara, är den ett nystan av melodier som trasslar in sig. Alldeles för många höga toner, för ofta, för mycket.

Stundtals kan jag skönja tendenser till något jag skulle kunna gilla. När de lugnar ner sig en aning, alternativt vandrar ut i ett noiseparti som kunde vara hämtat från valfri Sonic Youth-skiva. Men det är långt ifrån tillräckligt.

”The Sentinel” låter mer än den känns. Och låter det så här kan det kvitta.

Tomas Lundström

Publicerad: 2007-02-18 00:00 / Uppdaterad: 2007-04-19 16:29

Kategori: Recension | Recension: #4053

3 kommentarer

Idiotisk recension av någon som inte gillar nyskapande men ändå vill se mono. Jag anser att man inte skall klanka ner på recensioner, då de endast speglar någons smak. Men att ha så vaga belägg för sin kritik som Lundström har är ett tydligt tecken på oproffsighet. Det finns en gräns.

Medlem 2007-02-21 17:14
 

Eh…han beskriver ju vad som är fel. För luddig struktur på musiken istället för den rymd och tyng som önskas i genren. Istället för Aerial, väntar vi på Neurosis i Juni

Medlem 2007-03-19 11:22
 

Aerial är en underbar ny stjärna på Post-rock himmelen.
Istället för att anamma den gamla klassiska påbyggnadsstilen som är välanvänd inom genren, utvecklar man det och vänder sig snarare åt trevliga omvälvningar, betydligt mycket mer intressanta och nyskapande tongångar och mönster än annan postrock nyttjar sig av.

Tillskillnad från andra underbara svenska post-rock akter såsom Pg.Lost, Ef, Immanuél etc. så skapar Aerial något vi inte hört förr.

tack för att ngn förnyar och utvecklar genren!

Joachim Oregistrerad 2007-05-20 11:48
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig