dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Evanescence: The Open Door
The Open Door (CD) Evanescence
2006
Wind-Up/SonyBMG
3/10

Komplicerat

Lyssna

Etiketter

Sök efter skivan

Amy Lee verkar ha fått dras med sin beskärda del av demoner sedan sist, framgångarna med ”Fallen” till trots. Pojkvännen fick ge sig av, det faktum att hon sjöng ordet ”fuck” på live-plattan ”Anywhere but Home” skapade rabalder i hyckleriets högborg USA och sist men inte minst drabbades en av bandmedlemmarna av en stroke vill jag minnas.

Och demonerna verkar hon ha tagit med sig till ”The Open Door”, för svärtan och kvalen är än större här än på debuten och textmässigt behandlas ovan nämnda ämnen, om än bara på ytan.

Inget ont i detta, å andra sidan. Glad gothrock, vem vill ha det, liksom?

Men det verkar ha speglat av sig mer än i texterna, för låtarna på ”The Open Door” är mer invecklade och mindre medryckande än sist. Där ”Fallen” ändå ståtade med låtar som satte sig som klistermärken, saknas dessa element på ”The Open Door”. En positiv sak kan tyckas, ett mognare låtskriveri kan vara av godo helt klart. Allt handlar om vad man förväntar sig.

Och det är inte vad jag vill ha ut av Evanescence. Jag vill ha refrängerna som sätter sig, de enkla låtarna som jag kan slölyssna på. Inget jag behöver anstränga mig det minsta för att lyssna på.

Därtill stör jag mig, återigen, på att de ska envisas med att dränka musiken i allt för påtagliga semiorkestrala element. Jag inbillar mig att bandet egentligen har vad som krävs för att skriva framgångsrika gothdängor, men man gör det så svårt för sig.

Amy Lee har rösten även om den tar väl stor plats, här och där glimtar gitarren till med snygga rifff och att Rocky Gray har kunnandet att spela inspirerande trummor visade han på ”Anywhere but Home” där han tilläts ta lite mer plats och till och med bjöd på lite dubbeltramp.

Av flera skäl får vi hoppas att Amy Lee får det lite lättare inför nästa släpp.

Tomas Lundström

Publicerad: 2006-11-27 00:00 / Uppdaterad: 2007-04-19 16:38

Kategori: Lördag, Recension | Recension: #3961

8 kommentarer

Världens sämsta musik. Om man kallar sån här skit för goth förtjänar man att dö, förresten.

Medlem 2006-11-28 12:31
 

hmm, förtjänar att dö… en av de grövre hotelser jag sett på den här sidan.

Medlem 2006-11-29 20:55
 

montag goes too far: Skärp dig. Om det är någon som gör goth en otjänst är det dårar som du.

Kal Ström Redaktionen 2006-11-30 08:32
 

Evanescence är för bra för att vara goth !

Medlem 2007-06-14 15:45
 

Jämfört med föregångaren Fallen känns denna otrolig tunglyssnad.

aku Oregistrerad 2007-07-12 21:22
 

Evanescence är INTE goth!
De har skapat en egen genre. Alla är jå jävla insnöade, typ, ”det här är inte goth, fast folk säger att det ska vara det. Vad dåligt det är…”
Evanescence är det bästa band i världen. Så är det.

Rebus Oregistrerad 2008-06-05 17:50
 

En egen genre?

Ha!

Medlem 2008-06-05 23:09
 

att Ev skulle va goth e det löjligaste jag har hört på länge, de har lyckats skapa en ny genre helt enkelt, och sen undrar jag vfr man måste sätta ett märke på allt? kan de inte bara få vara som det är och sen är det inget mer med det?

Ev4life Oregistrerad 2008-12-06 17:33
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig