dagensskiva.com

48 timmar

Recension

The Bronx: The Bronx II
The Bronx II (CD) The Bronx
2006
Island/Universal
5/10

Bättre som betongkross

Om The Bronx debut lät som ett urspårat kärnkraftsdrivet lok eller en uppretad noshörningshjord så är uppföljaren mer sansad och nyanserad. Den mest primala rock'n'rollen har lämnats i sidoprojektet The Drips händer.

Storbolagsdebuten är däremot ingen mjäkig och tillrättalagd halvtimme. Den är bitvis mer metallisk än föregångaren, men framför allt är den mer varierad. Bandet visar att det har fler växlar än en. ”Dirty Leaves” låter till exempel som en korsning av Trail of Dead och, tja, White Stripes.

Vems idé var det att rippa Gary Moore och Phil Lynotts ”Over the Hills and Far Away” i riffet till ”History's Stranglers”? Bedrövligt. Och visst tusan hade den låten varit helt perfekt om de bara låtit gitarrerna vila helt istället?

Trots att jag oftare diggar det jag hör har jag svårt att gå lika hårt i taket som sist. Det är bra, men inte den pricksäkra pungspark och utmattning som förstlingsverket bjöd. Det är möjligt att det handlar om utvecklingsmotstånd från min sida, men jag tror inte det. The Bronx är helt enkelt bättre när de krossar.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2006-11-05 00:00 / Uppdaterad: 2007-04-13 14:56

Kategori: Recension | Recension: #3931

3 kommentarer

jag hörde en singel från deras första på radion när det begav sig. tyckte de var hårda för min smak, annars hade jag givetvis gått och tittat när deras sverigeturné landade i jönköping (!).

uppföljaren kanske passar mig bättre.

Medlem 2006-11-11 16:06
 

nja.. jag tycker detta är en helgjuten platta med många starka spår. visst, inte riktigt så hård som EP'n eller debuten men låtarna är kanon.

Medlem 2006-11-15 07:30
 

vad jag vet så har bronx bara spelat i sverige en gång och det på hultsfred…

Medlem 2006-11-16 21:16
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig