dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Slowlife: What You Fear is What You Get
What You Fear is What You Get (CD) Slowlife
2006
Worston Records
6/10

Ett naturligt steg

Lyssna

Sök efter skivan

Stockholms Slowlife har nu tagit steget till att släppa sin första fullängdare och det är ett steg som man tar relativt smidigt. Man har tagit med sig godsakerna från den självbetitlade EP:n som kom för två år sedan och fyllt på med ny energi. EP:n bådade gott, och de som gillade vad de hörde där kommer inte att bli besvikna. ”Humiliation” öppnar såväl EP:n som ”What You Fear is What You Get”, och även ”The Clown” och ”Liar” finns med på den nya utgåvan.

Bland influenserna till denna crossoverbrygd hörs fortfarande såväl At the Gates som Raised Fist och Nine. Det är melodiöst utan att de viker ner sig ett dugg och när de begagnar sig av grepp som stämsång, som på ”Breakout”, blir det riktigt trevligt.

I Soundcheck-avdelningen i senaste numret av tidningen Close Up, där fem skribenter ger korta omdömen och betyg till en skiva, fick Slowlife oförtjänt lågt betyg från flera håll, främst beroende på en alltför tafflig produktion. Jag har svårt att hålla med i den kritiken, skivan må inte ha det fetaste av sound, men det är heller inte störande dåligt.

Jag var ganska förtjust i bandets musik redan i samband med EP:n och den känslan har inte lagt sig. De kommer till och med undan med några väl tralliga riff på sina håll. På det stora hela är ”What You Fear is What You Get” ett starkt och piggt album från ett debuterande gäng. Kan de växa i kostymen fullt ut kan det här bli en ännu trevligare historia. Potentialen finns där, helt klart.

Tomas Lundström

Publicerad: 2006-10-24 00:00 / Uppdaterad: 2007-04-19 16:43

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #3900

4 kommentarer

slowdive?

Medlem 2006-10-24 09:45
 

Bandnamnet låter som ett gammalt shoegazerband….Och om man nu hör både At The Gates och hardcore i musiken må jag säga att det inte låter lovande.

Snarare tvärt om.

Nej, intresseflaggan ligger på backen för mig.

Medlem 2006-10-24 10:11
 

FÖRST! haha jag vinner alltid

Medlem 2006-10-24 17:57
 

låter det här som om Slowdive spelar låtar från Lowlife?

Medlem 2006-10-24 20:18
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig