dagensskiva.com

48 timmar

Gästrecension

El Caco: The Search
The Search (CD) El Caco
2005
Black Baloon Records
8/10

Særpreg som glimter til

Lyssna

Sök efter skivan

Ok, jeg er norsk. La oss få det unna verden først. Jeg er norsk og på bortebane, og vil derfor bruke min posisjon som stolt norrbagg til å være ambassadør for en veldig bra skive av et annet norsk band, nemlig El Caco.

Et kort innledning:
”The Search” er denne norske trioens tredje album, og den ble gitt ut i Norge i mai 2005, deretter resten av Europa, inkludert Sverige. Tidligere har de gitt ut to nokså bunnsolide album; ”Viva” og ”Solid Rest”, og med sitt tredje album ser det ut til at kvalitetskurven går den rette veien, nemlig oppover!

”The Search” er mikset av svenske Daniel Bergstrand, en metal-produsent som mest sannsynelig ikke trenger noen videre introduksjon for svenske lesere, vil jeg tro, og en produsent som vi kjenner godt, etter å ha brukt han som produsent på Stonegards begge album. Farbror Danne kan skru veldig god lyd, og det bærer også denne plata preg av.

Men det er ikke først og fremst lyden som gjør ”The Search” til en nytelse for øre og sjel. Det er de gode låtene.

Fra første sekund viser El Caco muskler i ”Someone New”, en latterlig fengende rockelåt som har blitt noe av en hit i hjemlandet. Ført av et simpelt, men genialt gitarriff, tillagt sirup-trommer som slår knallhardt, men herlig bakpå, en buldrende bass, samt en snerrende og sår Osa-vokal, gir denne pangåpningen et godt bilde av hva lytteren har i vente gjennom den neste timen.

På de to første skivene ble El Caco av mange omtalt som et ”stoner”-band, med mange Kyuss-referanser. Inspirasjonene ligger der fremdeles på dette tredjealbumet, men det er mer og mer El Cacos særpreg som glimter til her, med variasjoner fra up-tempo, knallharde og skrikete låter som ”Stuck to deteste” , til de helt nedstrippede sarte perlene som ”Underneath” og ”Dislocated”.

El Caco kombinerer sitt blytunge komp og tette gitarvegg med en fantastisk deilig vokal og idiotisk catchy refrenger, som på to av mine favorittlåter på denne skiva: ”Substitute” og ”Leaving”.

Alt i alt er dette en av de aller beste skivene utgitt av et norsk band de siste årene, og jeg anbefaler på det sterkeste også alle dere svensker å sjekke de ut. Før eller siden kommer de til å valse over deg, så hvorfor ikke begynne nå?

Og for all del, se å få med deg denne krafttrioen LIVE. Dom sparkar jätteröv!

Ronny Flissundet, Stonegard

Publicerad: 2006-10-14 00:00 / Uppdaterad: 2006-10-14 00:00

Kategori: Dagens skiva, Gästrecension, Lördag, Recension | Recension: #3885

6 kommentarer

Kan bare bekrefte at dette bandet kickar stjärt! Stonegard er jo ikke ille de heller.

swazi Medlem 2006-10-14 00:18
 

Vad tusan, är det redan lördag?

Medlem 2006-10-14 00:56
 

El Caco käkar elefanttestiklar till frukost spring och kööööp! Jag är obeskrivligt glad att jag bott i Norge i tio år och har upptäckt så mycket fantastisk musik som jag aldrig skulle sett annars. Med undantag för El Caco för de är så bra att de stöter man påö oavsett.

Medlem 2006-10-14 10:07
 

Hoppas på att El Caco har gjort lite mer egen musik sedan "Solid Rest" och "Viva" som jag tyckte var för mycket "ren" stoner.

Dock mycket bra att det finns band som släpper album i den smala genren stonerrock.

Astroman Medlem 2006-10-14 10:48
 

tacka vet jag Høst

Medlem 2006-10-14 15:39
 

My Midnight Creeps. Medelålders norska män som lever ut sina Stooges-drömmar kan aldrig bli fel.

teenage bankman. Medlem 2006-10-14 19:08
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig