dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Audioslave: Revelations
Revelations (CD) Audioslave
2006
Epic/SonyBMG
4/10

Plikten

Lyssna

Sök efter skivan

Det känns som om det inte var särskilt längesedan Audioslave damp ner med den Led Zeppelin-smittade ”Cochise”. Men nu är de redan aktuella med tredje fullängdaren, denna gång med titeln ”Revelations”.

Det jag minns mest från den förra given var ett knippe småtrevliga melodier. Mer avtryck gjorde inte ”Out of Exile”. Det jag kommer att minnas av ”Revelations” är gitarristen Tom Morellos utflykter in i Hendrix-land. Och det räcker verkligen inte för att rädda en skiva.

För tyvärr saknas gnistan hos Audioslave. Kanske har de aldrig haft den helt enkelt. Hur det är med Chris Cornell vågar jag inte uttala mig om, men de före detta Rage Against The Machine-grabbarna har definitivt haft gnistan.

Nu känns det som om Audioslave gav ut den här skivan för att de förväntades göra det snarare än att de verkligen ville göra det. Det vilar ett moln av plikt över ”Revelations” och det är även anledningen till att jag har lyssnat på skivan.

Tomas Lundström

Publicerad: 2006-09-10 00:00 / Uppdaterad: 2007-04-19 16:51

Kategori: Lördag, Recension | Recension: #3847

4 kommentarer

Audioslave måste vara tidernas mest mediokra band…Med de medlemmar bandet består av borde man straffas om man lyckas trycka ut såhär själslös musik..Zach, please come back!

Eripio Medlem 2006-09-19 10:17
 

Audioslave är ett band som spelar för de gammla fansen. Det känns som när Deep Purple släpper nytt. Som sagt, ingen gnista.

Medlem 2006-09-19 12:56
 

Såhär är det, och det är jävligt enkelt. Debuten innehöll vad man brukar kalla i musikkretsar ett knippe "starka låtar", de två efterföljande skivorna låter likadant fast utan de starka låtarna. Tomas verkar förstå detta, men de två sopiga slentriandissarna ovan mal på, ungefär på samma sätt som Audioslaves två efterföljande album. Passande.

Medlem 2006-10-09 18:48
 

När ska Zack släppa sin evigt efterlängtade fullängdare?

Medlem 2006-12-15 13:46
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig