dagensskiva.com

48 timmar

Text

Vacker värme vs karg hårdhet

Lumsk
Steel stage, 17.30

Första anhalt på årets upplaga av Gates of Metal blev en krock mellan Naglfar och Lumsk. Det visade sig att det dessutom var två sidor av hårdrocksvärlden som visade sig på varsin scen hundra meter ifrån varandra.

Dels det vackra och varma som Lumsk står för, dels det hårda och karga som man hitar inom black metal som är fallet med Naglfar.

Och det blir det vackra varma som vinner denna eftermiddag. Ett snabbt besök i teaterladan, eller Led stage som den heter, en dryg kvart in i Lumskspelning gör att jag hellre glider tillbaka till Stora dans. Ja, eller Steel stage då.
För det är en riktigt trevlig upplevelse som norrmännen bjuder på. Deras mix av folkmusik och hårdrock gör att de har ett ganska udda sound och i symbios med publiken blir det, trots att musiken är rätt tillbakalutad, en ganska intensivt upplevelse.

De blandar friskt från sina bägge skivor de har släppt och det känns som om Stora dans är en perfekt scen för bandet då det blir väldigt intimt för att vara på en festival. Att sedan det sex personer starka bandet troligen gärna skulle ha haft mer scenutrymme är en helt annan femma.

Tomas Lundström

Publicerad: 2006-08-07 14:54 / Uppdaterad: 2007-11-28 23:58

Kategori: Gates of Metal 2006, Konsert

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig