dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Eskobar: Eskobar
Eskobar (CD) Eskobar
2006
Gibulchi Records
2/10

Tioårsjubilerande tråkmånsar

Lyssna

Sök efter skivan

När jag lysnar på Eskobar börjar jag genast tänka på… en massa annat, såsom oroligheterna i Israel och Libanon, varför kan de inte bara vara vänner? Hur görs hålen i makaroner? Är glaset halvfullt eller halvdrucket, har korven en början och ett slut eller är båda ändarna ett slut? I Indien, kallar de det bara mat istället för Indisk mat?

Kan inte låta bli att tänka på allt annat än Eskobar för att orka lyssna igenom hela skivan. Det är inte nödvändigtvis lågkvalitativt, bara väldigt intetsägande och alldeles alldeles sömnframkallande. Eskobar har hållit på i tio år och har ”Someone New” i all ära, legat mitt i den breda sliskvägen under mesta delen av den tiden.

Skivan avslutas med en låt där Eskobar sjunger om hur de druckit champagne i hela världen, LA, Stocholm & Tokyo, alldeles för mycket champagne och bundit fast sig själva vid järnvägsspår och väntat på att tåget ska komma. Den naturliga tanken är: ska vi hederliga musiklyssnare verkligen sponsra det här? Nej är svaret. Så jag erbjuder härmed mina tjänster. Om någon känner ett våldsamt behov att lyssna på den här skivan så kan jag personligen spela av skivan, kopiera fodralet och skicka den till dig.

Du kan få den på blandband också.

Marie Lindström

Publicerad: 2006-07-31 00:00 / Uppdaterad: 2006-07-31 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #3790

13 kommentarer

Jag tycker också att Eskobar är tråkiga och intetsägande.

Medlem 2006-07-31 10:17
 

Jag med. Verkligen. Dötråkiga. Jämt.

Medlem 2006-07-31 10:31
 

Det mest tragiska är faktiskt att de själva på något sätt måste tycka att det de gör är bra! hallå!?

Medlem 2006-07-31 12:21
 

Faktiskt väldigt uppiggande att läsa en sågning här på dsc. Mer sånt! Eskobar är faktiskt tvärtråkiga. Kan inte fatta att de ahr släppt en skiva som av många klassas som en svensk klassiker!

Hattenav Medlem 2006-07-31 12:51
 

om man kan nå ända ner till en 2:a på att bara vara tråkig och menlös, blir det inte lite ont om betygsutrymme för den sant anstötliga musiken då?

Medlem 2006-07-31 13:08
 

första eskobar-skivan är faktiskt rätt bra. framför allt brukar jag sjunga låtar från den i duschen.

Medlem 2006-07-31 14:11
 

indisk mat heter thali om det är en middag, massa geggor och bröd. annars käkar de ris och några "side dishes" till det.

Medlem 2006-07-31 15:07
 

Jag gillar Eskobar. Och även om denna skiva måhända inte är deras bästa, så gillar jag den.

Medlem 2006-07-31 16:30
 

Tycker att det känns förutsägbart att såga Eksobar och säga att dom är tråkiga. Visst, dom är tråkiga, men det finns väl mer intressanta saker att skriva än en återupprepning på alla andra recensioner som har skrivits om den här skivan och som alla kommit till samma slutsats…

Medlem 2006-07-31 17:40
 

hypotetisk: Fast om recensentens enda (eller största) invändning är att dom är just tråkiga, ska hon då försöka sig på nån annan analys, bara för att sticka ut? Anledningen till att så många skriver att dom är tråkiga är väl för att dom är… tråkiga.

Medlem 2006-07-31 17:55
 

Visst är det förutsägbart att säga att eskobar är tråkiga, hypotetisk, men det är ändå ordet som sammanfattar dem bäst.

Medlem 2006-07-31 18:33
 

jacob summers: Eftersom skivan kom ut för ett tag sen och man som recensent inte hittar något som redan sagts undra gånger tidigare så ser jag hellre att man recenserar en annan skiva. Visst ska man skriva att skivan är tråkig om man tycker det, men varför lägga energi på det när det finns en massa annan musik att skiva om som inte recenserats överallt innan med samma slutsats?

Medlem 2006-07-31 21:34
 

Om musik är, som recensionen förtäljer, intetsägande och sömnframkallande, så är den musiken iallafall enligt mig just lågkvalitativ, oavsett genre eller hur teniskt sätt välproducerad den är. Högkvalitativ är den musik som väcker känslor!

Medlem 2006-07-31 23:58
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig