dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Reverend Beat-Man and the Church of Herpes: Your Favorite Position Is On Your Knees
Your Favorite Position Is On Your Knees (CD) Reverend Beat-Man and the Church of Herpes
2006
Voodoo Rhythm
2/10

Frågan är varför?

Lyssna

Sök efter skivan

Han är mannen bakom det skräpigaste lilla skivbolaget i Schweiz. Han spelar också på många av skivorna som släpps på Voodoo Rhythm, i band som The Monsters, Die Zorros och The Coronets. Och han är helt sjukt kass på engelska. Vi känner och älskar honom som Reverend Beat-Man.

Här möter hans skitiga gospelblues de industriellt analog ljudlandskapen från Herpes ö DeLuxe. Tillsammans blir de Reverend Beat-Man and the Church of Herpes. Jag har svårt att hitta anledningar att lyssna på slutresultatet. Det finns helt enkelt musikaliska världar som inte behöver förenas.

Pastorns raspiga röst mot skitiga elektroniska ljudväggar låter som något som skulle kunna funka, men det blir mest parodi. Det blir kraftlöst och uddlöst. Jag är inte tillräckligt inne på svårmodig tivoligoth för att kunna uppskatta det här. Men går du igång på ljudet av cirkus, svart/lila kläder, vitt puder och svart smink och tidig industri kanske det passar.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2006-05-14 00:00 / Uppdaterad: 2007-10-10 11:33

Kategori: Recension | Recension: #3708

2 kommentarer

[...] Senast jag hörde musik från Reverend Beat-Man blev jag gruvligt besviken. Kanske känns det just därför lite extra skönt att konstatera att han är tillbaka på den barpall där han gör sig bäst. [...]

 

en kyrka för mig½½½

Medlem 2007-10-18 19:22
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig