dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Veronica Maggio: Dumpa mig
Dumpa mig (CDS) Veronica Maggio
2006
Universal
6/10

Na-na-na-na-bra

Lyssna

Sök efter skivan

Omslaget till första singeln från Veronica Maggio sparkade igång en hel tuggummimaskin full av fördomar. Ung, blond tjej i vitrödprickig klänning och knästrumpor och en låt med Rosa Helikopter-titel.

Ja. Jag hade väntat mig cheironifierad och lättviktig danspop i bästa ”Baby One More Time”-stil. Det var, om inte så fel det kunde bli, åtminstone väldigt långt ifrån sanningen.

Nu betyder inte cheironifierad och lättviktig danspop med Rosa Helikopiter-titel något dåligt, om någon nu trodde det. Tvärtom. Fast med de förväntningarna blev mötet med ”Dumpa mig” en rätt intressant upplevelse. Och faktiskt en positiv.

Istället för den danspop jag väntat mig är det luftstruttig akustohiphop som rullar runt i bakgrunden. Drivet framåt av en akustisk gitarr och insvept i ett ensamt dragspel. Och så ett sånt där vansinnigt gulligt klockspel som sänker mig varje gång. Ska jag jämföra med någon annan blir det faktiskt med Robert Valsingers folkmusikhiphop.

I det här sällskapet sjunger Veronica fram texten med en svagt ljus röst. Fast inte svag av den typen som får tillverkare av röstförbättringsmjukvara att jubla. Här blir det snarast kaxigt självsäkert. En röstmässigt något äldre version av Lisa Ekdahl, nästan.

Och texten. Ja, den är precis så bra som den borde vara.

Na-na-na-na
du skulle dumpa mig
Bättre på plats
än genom telefon

Pojke dumpar flicka. Flicka är inte särskilt ledsen över det.

Ego.

”Dumpa mig” i singelform bjuder på två mixar av låten, väldigt snarlika varandra. Det är med andra ord rätt svårt att uttala sig om vad vi kan vänta oss när fullängdaren landar. Om ”Dumpa mig” ritat ut ljudkartan tror jag att resultatet kan bli riktigt intressant.

Ola Andersson

Publicerad: 2006-04-02 00:00 / Uppdaterad: 2006-04-02 00:00

Kategori: Recension | Recension: #3658

5 kommentarer

Det här kommer bli en stor hit, typ "Ingen vill veta vart du köpt din tröja". Bra eller dåligt, får man väl tycka som man vill. Jag tycker den är småtrevlig.

Medlem 2006-04-02 22:14
 

Tycker den är skitbra.

Medlem 2006-04-03 00:21
 

Vad ar detta Ola och alla nadra for den delen?!

Hon har ju stulit If i was your girlfreind sa det bara smaller om det. Ar det bara jag som kan hora det?

Medlem 2006-04-03 14:11
 

Hands feat. Veronica Maggio & Aegiz "Indexfinger: Language"

Ack så mycket bättre.

Medlem 2006-04-03 22:38
 

Hörde på radion att killen som skrev låten blev ihop igen med tjejen som dumpade honom… Vart är världen på väg? Bra låt i vilket fall!

Medlem 2006-04-04 19:58
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig