dagensskiva.com

48 timmar

Text

Mest spelade v. 11

1. Up HyghThe Venus Album
2. J Dilla ”Donuts”
3. Ghostface ”The Pretty Toney Album”
4. RJD2 ”Since We Last Spoke”
5. Ne-Yo ”In My Own Words”
5. SWV ”Release Some Tension”
5. Corinne Bailey RaeCorinne Bailey Rae
8. Purple Ribbon All-Stars ”Big Boi Presents… Got Purp? Vol. 2″
9. Peter King ”Shango”

last.fm står för statistiken.

Fick äntligen hem mitt ex av J Dillas små små skisser till låtar. ”Woorkinonit” hade jag hört förut, men då med Black Thought och Dice Raw på mikrofoner. Även om jag kan tycka att en och en halv minut är lite väl kortfattat gillar jag verkligen det jag hör. Undrar hur mycket som kommer att dyka upp med röster ovanpå den närmaste tiden. Det är ingen hemlighet att minst två album redan ligger och väntar. Dessutom tar jag för givet att något av beaten dyker upp på Busta Rhymes kommande.

Peppen inför Ghostface:s ”Fishscale” är stor. Har inte sett till nån skiva än, men det är ju Universal så det är väl inte att räkna med. Har laddat ner något enstaka spår från någon mp3-blogg, men långtifrån hela albumet. Nu vill jag höra det från början till slut. Allt jag hört lovar mycket gott.

RJD2 är roligare tillsammans med Aceyalone.

Ne-Yo gör en hyfsad r'n'b-debut, men inte är det roligare än till exempel Trey Songz ”I Gotta Make It” från ifjol.

SWV:s ”Release Some Tension” är topp tio bland 90-talets r'n'b-girl groups. Klassiker.

Corinne Bailey Raes första är ok, men knappast någon 9/10 som Agnes hävdade i förra veckan. Balanserar mellan 6 och 7 på min skala. Men så lyssnar vi inte på soul på riktigt samma sätt heller. Det stod klart redan för flera år sedan.

Purple Ribbon Allstars. Så märkte jag upp allt på ”Big Boi Presents… Got Purp? Vol. 2″. Sjukt jobbigt album att sätta mp3-taggar på. Grym skiva. Ännu högre förväntningar på ”Idlewild”, Outkasts uppskjutna återkomst.

Peter King representerar faktumet att vecka 11 var afrofunkveckan. Han gör tillräckligt korta låtar för att kunna ge avtryck på en sån här lista. Snitt på under sex minuter. Otroligt.

Veckans mp3: Sofi HellborgHar du hört
Konserten på Mejeriet i Lund var stundtals riktigt hårdsvängig. Många av låtarna från albumet ”To Give Is To Get” växte ett par klasser live. De mådde bra av lite extra råhet. På just den här låten gästar både Timbuktu och Tony Allen. Passa på att ladda ner ”Wouldn't That Be Fun” också. Det kostar inget. Konserten spelades f.ö. in för Veckans konsert i SVT. Missa inte (inte för att jag vet när det ska sändas just nu).

Patrik Hamberg

Publicerad: 2006-03-20 19:06 / Uppdaterad: 2006-03-20 19:06

Kategori: Krönika

4 kommentarer

Fan PH, jag har ju bett om ursäkt för att jag var en sådan där jobbig kommentator redan… Fast det där med James Brown är ju en diss som funkade då likväl som nu.

Men jag kan erkänna att jag var i stark affektion när jag recenserade Corinne Bailey Rae. Hade jag bara varit lite mer runt-de-30-cynisk och inte fått hjärtat krossat hade det säkert blivit lägre betyg.

Agnes Arpi Medlem 2006-03-24 16:39
 

det luktar beef.

Medlem 2006-03-26 00:42
 

Nu är ursäkten godtagen. Det är bra att skriva i affekt. Alltid.

Patrik Hamberg Redaktionen 2006-03-26 19:40
 

fildela inte usel outkadst-hiphop!!!

Medlem 2006-03-28 09:14
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig