dagensskiva.com

48 timmar

Recension

The Chalets: Check In
Check In (CD) The Chalets
2005
Setanta/V2
7/10

En kärleksspark

Lyssna

Sök efter skivan

”Check In” är en skön skiva i skymundan. Irländska The Chalets svänger på ett sätt som ger mig känslor som påminner om de jag får när jag lyssnar på The Subways. Glad och naiv musik i skärningspunkten mellan indiepop och fåackordsrock där sångerskor och sångare turas om, växelsjunger och briljerar med snygga stämmor utan att låta tråkiga. Det spritter om låtarna. Vibrerar.

Egentligen finns det inte så mycket att skriva om den här skivan. Mer än att den gör mig glad. Den har legat hos mig i månader utan att jag kunnat skriva om den. Jag har velat behålla den som min egen privata lilla hemlighet. I en av årets snyggaste, mest genomtänkta och charmigaste förpackningar.

För mig funkar låten ”Two Chord Song” som programförklaring. Två ackord och lagom ambitiös text.

”You're kinda fine looking ladies
Can we join your band?
We got a 2 chord song
And some fancy guitars

You're pretty plain looking guys
But you're kinda sweet
You can join our band
Just don't get under our feet

So we hit the stage
With our 2 chord song
Made you scream and shout
So we played it again”

Av någon anledning vill jag skriva Rocket From The Crypt, B52's och Sahara Hotnights också. Så jag gör det. Se det som en uppmaning att lyssna på The Chalets. ”Check In” är en riktigt bra, förbisedd skiva. En färgsprakande naiv kärleksspark. Med självdistans.

Mitt på munnen.

Fredrik Welander

Publicerad: 2006-01-10 00:00 / Uppdaterad: 2006-01-10 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #3565

3 kommentarer

Hmmm, ja kanske…

Medlem 2006-01-10 00:13
 

Åh, jag är kär!

Medlem 2006-01-10 12:49
 

Lite nyfiken

Medlem 2006-01-10 18:52
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig