dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Scum: Gospels for the Sick
Gospels for the Sick (CD) Scum
2005
DogJob Records/Tuba/Sound Pollution
5/10

Maybe I'm to old for Punk Rock

Hur låter det egentligen om man korsar gammal punk med black metal och kastar in en aning Turbonegro i mixen? Casey Chaos, Samoth, Cosmocrator, Happy-Tom och Faust bestämde sig för att ta reda på det och resultatet blev Scum. Och ja, det låter precis som man kan förvänta sig.

I Amerika verkar Norweigan Black Metal vara synnerligen högt aktat. Att en del verkar ha fått saken om bakfoten är väl sånt som händer. Det blev i alla fall uppenbart när Jack Osbourne spelade In Flames för grannarna under ovan nämnda benämning. Dez Farfara droppade även att allt han lyssnade på ”back in those days” var Darkthrone et al. Hur fan det kunde bli Coal Chamber av de influenserna är däremot mer oklart.

Hur som helst har Casey Chaos (Amen) gjort vad mången jänkare drömmer om. Åkt till Norge och spelat in med valda delar av eliten i det norska musiklivet. Samoth och Faust har båda ett förflutet i Emperor, Happy-Tom återfinns i Turbonegro och Cosmocrator hör hemma i MindGrinder. En titt i gästlistan avslöjar såväl Euroboy som Mortiis och Nocturno Culto (Darkthrone).

Och den gode amerikanen lär ha haft en mycket trevlig upplevelse. Synd bara att han tar för mycket plats själv. Det är nämligen de punkigare delarna som är intetsägande och tråkiga.

Roligast blir det när Euroboy lägger en patenterad Turbonegroslinga på refrängen på ”Throw Up on You”, när Samoth och Cosmocrator dammar av gamla slingriff på ”Truth Won't Be Told” eller hela den Emperorminnande ”Road to Sufferage”. Kort sagt, när man frångår den traditionella punken.

Black metalen gör sig även påmind textmässigt, där det tvärtemot punkmanér skanderas ”divided we stand” och även hädas en del i rader som ”You speak in tongues like the whore you are”. Håhåjaja.

Sammantaget är det spridda skurar som bjuds. Det var kanske många starka viljor som inte drog åt riktigt samma håll. Eller en för stark vilja i Casey Chaos.

Tomas Lundström

Publicerad: 2005-10-02 00:00 / Uppdaterad: 2007-04-19 17:32

Kategori: Recension | Recension: #3447

4 kommentarer

"Det blev i alla fall uppenbart när Jack Osbourne spelade In Flames för grannarna under ovan nämnda benämning."

Det var Meshuggah, och jag tror benämningen var "death metal from Norway". Det var liksom två fel i ett uttalande.

Medlem 2005-10-05 01:40
 

Anders Jakobson: Där ser man, minnet sviktar.

Tomas Lundström Redaktionen 2005-10-05 09:04
 

Haha. Två "o" i "too". "Maybe I'm too old for Punk Rock"

Medlem 2005-10-05 14:32
 

Vilket skämt….

Medlem 2007-05-16 18:21
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig