dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Suicide Watch: Global Warning
Global Warning (CD) Suicide Watch
2005
Mausoleum/GMR/Border
6/10

Energi, politik och hängivenhet

Storbritannien. Ett land i otakt. Ledarna i allmänhet och Tony Blair i synnerhet röner mindre och mindre uppskattning för sin inblandning i Irakkriget och sina försök att få igenom lagar som leder till att troliga terrorister skall kunna fängslas utan riktiga bevis.

Napalm Death har gjort upp med det orättvisa, intoleranta och inskränkta samhället i tjugo års tid och senast förra helgen avfyrade Barney Greenway hårda ord från scenen gentemot regimen som han idag skäms för.

Den gode Barney blir dock uppbackad på samtliga punkter av likaledes brittiska Suicide Watch, som med sin knivskarpa thrash metal och starkt politiska texter tar plats bredvid honom på de musikaliska barrikaderna.

”Fuck the police, fuck the government
They'll never give us what we expect
The sole purpose that they exist
Is to keep the people in their place”

Formatet för ”Global Warning”, bandets debut, är klockrent, dryga halvtimmen av prima thrash metal. I biografin droppas Vio-lence, Testament, Anthrax med flera och det är i de regionerna som Suicide Watch befinner sig. Och inte alls bör skämmas för sig.

En för genren perfekt skiva ljudmässigt: rått, hårt och snabbt. ”The Despair of Another Dawn” bjuder till och med på lite blastbeats, något som alltid piggar upp.

”Global Warning” är ingen skiva som kommer att revolutionera musikvärlden, men med energi och hängivenhet kommer man långt, och det visar britterna med önskvärd tydlighet.

”We didn't want this war…
Our leaders couldn't care less
We've seen it all before
A country put to death”

Vissa må tvivla på att musik kan förändra världen, men till tvivlarna hör varken Napalm Death eller Suicide Watch.

Tomas Lundström

Publicerad: 2005-07-05 00:00 / Uppdaterad: 2007-04-19 17:59

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #3329

4 kommentarer

tja, de här gubbarna borde nog skrämma Blair mer än myspysarna Sting och Bono. Annars får man väl skicka Nasum på honom, då får vi världsfred tre hundra år framöver

Medlem 2005-07-05 01:11
 

grymt fult omslag

Medlem 2005-07-05 11:45
 

Oasisnyheter. Liam har funnit gud!

http://www.aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,668320,00.html

Medlem 2005-07-05 12:29
 

men liam då. ett helgon. det var väl fan att ta i.

Medlem 2005-07-05 13:24
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig