dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Misconduct: 10 years of Misconduct 95-05
10 years of Misconduct 95-05 (CD) Misconduct
2005
Side By Side Records
5/10

10 år av dåligt uppförande

Lyssna

Sök efter skivan

När du åker igenom Kristinehamn finns en vägskylt som pekar mot ortens centrum och den påstådda Picasso-staty som finns där. Det är dåligt uppförande. När ska kommunen sätta upp en skylt om att här gjorde Misconduct sin första spelning? Men i sann kommunal anda är det förmodligen så att personerna som ska hedras bör vara döda sedan länge (eller i varje fall skitgamla). Dessutom funkar väl inte hardcore som försöker hålla hårt på sin historia.

Jag hörde Misconduct för första gången hemma hos en kompis som langade fram samlingen ”This is Bad taste vol. 1”. Jag kommer inte i huvudet ihåg låten, men minns att jag inte direkt tände till. Jag tyckte nog egentligen inte bandet riktigt släppte från den hardcorekletiga backen och fick egen luft under vingarna förrän med ”United as one”. Därför är det inte konstigt att en betydande del av låtarna kommer därifrån på samlingen ”10 years of Misconduct 95-05”.

Misconduct rockar loss som vanligt. Det går fort och är ilsket, men håller sig fortfarande på den mer skatepunkiga och publikfriande scenen. Rockinfluenserna och de mer mjukpunkiga bandens påverkan hörs både här och där. Men den utvecklingen var nog inte självklar. För vid lyssnande på tidigare outgivna demos är det ännu mer oslipat och energiskt.

”10 years of Misconduct 95-05” ger en bra bild av ett band från Värmland. Men 29 låtar på en och samma CD blir lite enformigt. Särskilt när skivan närmar sig de äldre spåren som ibland saknar allt av nyanser och melodi.

Utan tvekan är det nu bra att ha en samling att tillgå med Misconduct, särskilt som det finns en del tidigare outgivet med på skivan. Men frågan är om det egentligen finns tillräckligt med material för att göra en samlingsskiva med 29 låtar. Det hade varit bättre att skala samlingen till 10 låtar. Det hade blivit både mer lättlyssnat och mer ärligt mot det kvantitativa material, men inte alltid lika kvalitativa material, som Misconduct ändå har med sig i bagaget.

Så i lagom doser med stor urskiljning är detta både intressant och livgivande. Men i ett svep blir det lätt lite träigt och övertränat.

Peter Dahlgren

Publicerad: 2005-06-23 00:00 / Uppdaterad: 2005-06-23 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #3307

6 kommentarer

Först!

Medlem 2005-06-23 00:16
 

första låten jag hörde av Misconduct hette, tror jag, "A Change". den var nog med på ovanstående Bad Taste-samling. en tjugofem sekunder lång hardcorerökare! minns att jag tyckte det lät fantastiskt då..

Medlem 2005-06-23 13:37
 

En bra bild av ett band från Vrämland – alltså, det HÖRS att de dricker sitt hembrända utspätt med folla?

Medlem 2005-06-23 19:40
 

Om inte annat hörs det på den bredbenta bondedialekten, eller på Sven-Ingvarsskrålandeet. Detta vidriga landskap kunde gott få tåla en ny istid.

Medlem 2005-06-23 21:52
 

Nä en samlingskiva från ett band som misconduct kan man väl vara utan.

må vara från värmland, representerar inte värmland på rätt sätt dock.

kul att de håller på.

Medlem 2005-06-24 00:25
 

oj oj; gissa om man har röjt till dom som ung hardcore älskare.

Medlem 2005-06-25 02:38
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig