dagensskiva.com

48 timmar

Text

Motörhead och Accept

Gubbarna i Motörhead ger sig inte. Beväpnade med sin klassiska Bomber-rigg, första gången på svensk mark, spelade de på näst största scenen.

Ingenting var väl egentligen förvånanade, förutom att jag halvvägs in i konserten upptäckte att mina bilnycklar saknades och fick pipa iväg och lyckligtvis lokaliserade dem. Det var rock 'n' roll efter en väl beprövad låtlista innehållande de gamla klassikerna och en del nyare bitar. Mest stod man och väntade på att de skulle köra ner det där planet.

Och på extranumret kom det. Ackompanjerad av ”Bomber” så klart och uppföljd av ”Ace of Spades och ”Overkill” så gungade planet upp och ner fram och tillbaka en stund. Maffigt var bara förnamnet och en värdig avslutning på ett Motörheadgig som gick på rutin. Och den varan har de en hel del av.

Jag gav Accept strax över halvtimmen på sig att riva av åtminstone någon av de gamla klassiskerna som jag förväntade mig och jag blev rikligt belönad. ”Breaker, ”Metal Heart” och ”Head Over Heels” dundrade de genom under den första delen av konserten till in stora förvåning och lycka och när de gav sig på ett andra solo, denna gång gitarr, gav jag upp och sökte mig mot sängen (nåja). ”Fast as a Shark” fick vara helt enkelt.

På vägen hem (nåja) såg jag en herre som satt på huk och grät. Först då gick det nog riktigt upp för mig hur stort det var med Accepts återförening, tillika deras sista spelning på svensk mark.

Tomas Lundström

Publicerad: 2005-06-10 12:53 / Uppdaterad: 2007-11-29 00:30

Kategori: Konsert, Sweden Rock 2005

2 kommentarer

Har Accept återförenats? Det är ju gigantstort. Var kan jag läsa mer? Originaluppsättningen? Kommer det bilder från konserten?

Medlem 2005-06-10 15:03
 

Konsrten i Karlskoga 87 (eller var det 86…) kommer för alltid förbli ett av de riktigt stora ögonblicken i min konsert-karriär. Det faktum att man fick prata med bandet innan (ja jag tog autograferna) samt se dem köra radiostyrd racerbil är bara STORT.

Patrik Ekelöf Medlem 2005-06-11 07:04
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig