dagensskiva.com

48 timmar

Recension

My Enemy: Elil EP
Elil EP (CD) My Enemy
2005
Vapen & Godis
6/10

Mer elektronik tack!

Lyssna

Sök efter skivan

My Enemy spelade in sin första EP i en bastu utan syre. Jag vet inte om syrebristen har sin påverkan på musiken men oavsett är det här ett intressant släpp av ett nytt Göteborgsband. Som många andra små hårdarbetande band kommer de från Norrland och har flyttat till storstaden där deras musik hämtar inspiration från det de lämnat bakom sig och tillvaron de lever i nu. My Enemy är det första släppet på skivbolaget Vapen & Godis som har två andra band skrivna till sig. EP:n kom i början av mars och har redan börjat cirkulera i press. Ni kan ha sett dem spela på internationella kvinnodagen i Malmö. Bandet består av två syskon Jäderberg och en Samira Englund och låter mycket för att bara vara tre personer.

Det är lätt att fångas in i de mjuka synthharmonierna. En av de bästa låtarna är ”Gullvivas koloni”, bakgrunden har en dov baktakt som låter reggae och många fina blipblopljud. My Enemy låter i allmänhet som en utmärkt fusion mellan elektroniskt och aukustiskt, melodierna är utsökta. I pressreleasen står det att ”Helenas klara och fullkomligt otillgjorda röst utgör en spännande kontrast till det elektroniska”. Jag har försökt, jag menar verkligen försökt hårt att njuta av rösten men det inte. Det kan vara en smakfråga så döm inte av mig men om jag fick bestämma skulle My Enemy vara totalt elektroniska. ”Can't Blame You” knastrar när jag spelar den i mina dåliga högtalare men det låter coolt. De skulle kunna utvecklas åt andra håll. Det här är lovande.

Marie Lindström

Publicerad: 2005-04-10 00:00 / Uppdaterad: 2005-04-10 00:00

Kategori: Recension | Recension: #3191

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig