dagensskiva.com

48 timmar

Recension

O.C.: Starchild
Starchild (CD) O.C.
2005
Grit Records/Soulful (R.I.P.)
7/10

Två om en

Patrik H: Omar Credle är en av medlemmarna i backletarkonstellationen D.I.T.C.. Efter mindre och till slut näst intill obefintliga försäljningsframgångar ramlade han ur rampljuset och om jag fattat rätt kommer den här skivan via Japan först istället för Staten Island och Boston där den mixats. För beaten står bland annat svenske Soul Supreme som visat en spikrakt uppåtgående kurva och som om allt går rätt kommer att dominera 2005. Här ligger han bakom många av de finaste. Blåsoulig hiphop för finsmakare. Somrigt sväng med melankolisk touch. Riktigt bra och kanske till och med, som Ola hävdar, årets hittills bästa hiphop.

Ola: Jag har aldrig riktigt lyckats falla för Diggin' in the Crates album, med några få låtundantag. Då har O.C:s båda soloalbum varit betydligt roligare. Men att ”Starchild” skulle vara så här jäkla bra hade jag inte vågat hoppas på. Musik att glida till i nedgångna och risiga skrotbilar med bakluckan fylld av bas. Och med drömmar fyllda av solsken och ett annat liv.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2005-04-04 00:00 / Uppdaterad: 2007-07-19 18:50

Kategori: Recension | Recension: #3175

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig