dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Sonic Negroes: Hallelujah, Motherfucker!
Hallelujah, Motherfucker! (7) Sonic Negroes
2004
INAM Records/Sound Pollution
5/10

Sotlukt och oljesmuts

Lyssna

Sök efter skivan

Stockholms mesta Guitar Wolf-tillbedjare är tillbaka med en ny bit svart plast graverad i fyra delar.

Det har inte hänt så vansinnigt mycket sen sist. Det handlar fortfarande om slamrig rawk som osar avgaser. Det öppnar med en rundgång och fortsätter i samma stil med larmande gitarrer, pumpande bas och slamrande trummor. Rakt på och helt enligt mallen som skissades i i Detroit-fabriken redan på 70-talet.

Vilket inte nödvändigtvis gör det ointressant (not till alla utvecklingshetsare i församlingen).

Precis som senast har de ett par gäster med sig i studion. Måns P Månsson (The Maggots, Midlife Crisis med flera) spelar sologitarren på rökaren ”Until I'm Gone” och Anders Bentell (som antar jag är slagverkaren som spelat med Rolene och, hrm, Pelle Almgren & Wow liksom) spelar tamburin på två låtar.

De fyra låtarna är alla snäppet vassare än de som fanns på debutsjuan ”Get Down” utan att för den skull vara omistliga. Ett halvt steg framåt. Kompetent bruksrawk'n'roll som klippt och skuren för en kväll på Klubb Idiot i Örebro.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2005-01-20 00:00 / Uppdaterad: 2008-10-31 16:22

Kategori: Recension | Recension: #3053

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig