dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Buffalo Daughter: Pshychic
Pshychic (CD) Buffalo Daughter
2004
V2/Bonnier Amigo
6/10

Jag vill wua wua:a

Lyssna

Sök efter skivan

Jag vill berätta om Buffalo Daughters ”Pshychic”, särskilt när jag såg den på några årslistor härom veckan också. Jag skämdes lite för att jag gömt den för er. Om inte annat för att jag inte berättat hur fantastisk ”Chihuahua Punk” är.

Drönande loopiga struttmelodier runt runt runt i en evig cykel, ett litet barns försök att skälla (skälla som en hund! skälla som en hund!) som bara inte borde få fungera i ett musikaliskt sammanhang samt naturligtvis en riktig hund som just skäller som en hund. Den startar, stoppar, start om igen. Och jag blir lika lycklig varje gång. En av årets allra bästa låtar.

De andra pärlorna här är jag mer kluven till. Vissa dagar älskar jag ”a-go-go”-kören i ”Pshychic A-Go-Go”, andra blir jag mest frustrerad. Det beror mest på om jag hinner ta mig tid att lyssna ordentligt eller ej. ”Cyclic” är ett snurrand, snurrigt virrvarr av toner som yrslar sig fram över partituren. Men oavsett tveksamheten: pärlor är de.

Mot slutet av skivan slappar buffalos döttrar till sig lite för mycket. ”S.O.I.D.” kunde återfinnas på viken annan sinnessjuks artikel och ”303 Live” är alldeles för trist, ända tills den får upp farten efter tio och en halv minut sådär.

Jag vill berätta om The Things ”Garage”

Kal Ström

Publicerad: 2004-12-22 00:00 / Uppdaterad: 2004-12-22 00:00

Kategori: Recension | Recension: #3016

3 kommentarer

fast i verkligheten kom ju skivan redan förra året…

Medlem 2004-12-22 00:27
 

Jo, det vet jag. Men den gavs ut i Sverige i år.

Kal Ström Redaktionen 2004-12-22 00:33
 

bra skiva.

ofta slriver kal om intressanta skivor.

men det är ofta väldigt flummigt. känns som det är fullt av motsägelser i texterna…

Och att inget aldrig får vara bara en sak (bra eller dåligt)

ynnest Oregistrerad 2004-12-22 00:50
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig