dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Twisted Sister: Still Hungry
Still Hungry (CD) Twisted Sister
2004
Drakkar/Sound Pollution
7/10

Twisted Forever

Lyssna

Sök efter skivan

Death ”Scream Bloody Gore”.
Rancid ”..And Out Come the Wolves”.
Twisted Sister ”Still Hungry”.

Tre skivor som alla har den saken gemensamt att basen är framträdande. Death är i efterhand ganska kul med basen som den är. Rancid har en väldigt bra basist i Matt Freeman som förtjänar att lyftas fram. Twisted Sister vet jag inte riktigt var jag ska placera.

”Stay Hungry” var den första skivan jag köpte. Jag tjatade sönder min ömma moder till dess att vinylbiten inhandlades. En underbar skiva fortfarande. ”Still Hungry” är enligt bandet ”Stay Hungry” som den skulle ha låtit redan 1984. Då led skivan av en för luftig och radiovänlig produktion, något som åtgärdas till denna nyinspelning av det klassiska verket. Med på skivan är också sju extraspår. Några är nya, några är gamla spår som inte kom med på skivan när det bagav sig och ”Heroes Are Hard To Find” spelades in 1998 till Dee Sniders film ”Strangeland”.

Det märkliga är att jag tycker att ”Stay Hungry” har bättre bett i gitarrerna än vad ”Still Hungry” har. På ”We're Not Gonna Take it” låter de sorgligt gubbiga och jag får för mig att låten går långsammare än vad den gjorde 1984. Likadant med ”The Beast” även om det inte är lika störande i det fallet. ”We're Not Gonna Take it” har dessutom gjorts om så till vida att publikljudssamplingen innan refrängen tagits bort och gitarrsolot har gjorts längre, det senare en klar nackdel anser jag. Något som även slår mig är hur pass väl Dees röst verkar ha hängt med genom åren. Bra tryck i pipan än i dag.

Trummorna är en annan tydlig skillnad mot originalet. Genomgående lirar A.J. Pero annorlunda trummor, lite mer avancerade. Visst, bättre trummor, men jag gillade enkelheten som var en av styrkorna med ”Stay Hungry”. Ibland när han rullar på med ett fill får jag dessutom känslan att han kommer in lite sent i kompet igen, även om han håller sig på banan hela tiden.

Sedan har vi det här med basen då. Basen tar alldeles för mycket plats. Att mixa den högre än gitarrerna gillar jag inte alls. När Mark Mendoza dessutom freebasear på i Matt Freeman-stil (nåja, åt det hållet i alla fall) så tar den alldeles för mycket plats. den alltför framträdande ”galoppbasen” på megahiten ”I Wanna Rock” tar definitivt ner intrycket på den låten.

När det gäller låtmaterialet är det oklanderligt. ”Burn in Hell”, ”The Beast” och ”S.M.F” är fortfarande bäst så här 20 år senare, men ingen låt är direkt dålig. De nya versionerna är egentligen bara lite sämre producerade, märkligt nog.

Även de extra spåren håller och ger definitivt skivan ett mervärde. De nya når inte riktigt upp till de klassiska nio spåren, men de gamla dängorna ”Never Say Never” och ”Blastin' Fast and Loud” sitter finfint. ”Heroes are Hard to Find” har en lite väl svulstig refräng för min smak.

Tvingas jag välja på ”Stay…” och ”Still…” så blir det ett riktigt svårt val. Jag gillar produktionen på den gamla bättre, men de extra låtarna på ”Still…” hade jag inte velat missa. Båda två har en självklar plats såväl i mitt hjärta som i min skivsamling.

Tomas Lundström

Publicerad: 2004-11-04 00:00 / Uppdaterad: 2007-04-19 19:19

Kategori: Recension | Recension: #2928

11 kommentarer

Bizarrt.

Medlem 2004-11-05 09:24
 

vafan, ok.

Zorro!1 Oregistrerad 2004-11-05 19:22
 

Kan var värt att spana in i skivbutiken, men 200kr för lite omproduktion vet jag inte om jag betalar för, så det kan nog bli att vänta på att den hamnar i realådan. Tack för en uttömmande och lagom nostalgisk recension för övrigt.

Norrköpingsbon Oregistrerad 2004-11-06 06:53
 

"Nerver Say Never"?

RedLemon Oregistrerad 2004-11-06 08:31
 

Ah, snubblat på tangenten nu igen. Fixat. Tack för påpekandet.

Tomas Lundström Redaktionen 2004-11-06 09:23
 

Skärpning för fan! Det här skall inte ha högre betyg än 0/10!!

Döden Oregistrerad 2004-11-09 10:02
 

hahaha. pudelrock.

Koladi-Ola Oregistrerad 2004-11-09 14:45
 

Rancid jämförs med detta!? RANCID och TWISTED SISTERS!?!?

Hur långsökt är det?, det finns absolut inget mer gemensamt än typ att båda kommer från USA!

Det är en stor skymf mot 90-talets bästa punkband att nämnas tillsammans med ett hårdsminkat köttbenstuggande 80-tals pudelband i spandextrikåer. Skäms!

Sure Tråking Oregistrerad 2004-11-09 19:30
 

Sure tråkning: Nej, jag jämför inte Rancid med Twisted Sister. Det vore ganska omöjligt. Jag jämför däremot mixningen av basen på skivorna på "Still Hungry" och "…And Out Come the Wolves".

Tomas Lundström Redaktionen 2004-11-09 19:35
 

Citat: "Det är en stor skymf mot 90-talets bästa punkband att nämnas tillsammans med ett hårdsminkat köttbenstuggande 80-tals pudelband i spandextrikåer. Skäms!"

Hahahaha. Rancid är så otroligt kassa…

Stoneface Oregistrerad 2004-11-09 22:04
 

""Stay Hungry" var den första skivan jag köpte. Jag tjatade sönder min ömma moder till dess att vinylbiten inhandlades."

Allt ovan stämmer till 100% för mig också … coolt.

buoz Oregistrerad 2004-11-12 16:19
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig