dagensskiva.com

48 timmar

Recension

The Plan: Embrace Me Beauty
Embrace Me Beauty (CD) The Plan
2004
Majesty/EMI
2/10

Planen spricker hela tiden

Lyssna

Sök efter skivan

BILD ETT: Dagensskiva.com tonar upp med tinnar och torn. Det är en imponerande byggnad, fylld av ljud och ljus och dofter. Små rörpostsystem skickar runt signalerna och vi träffas på lunchen och spelar innebandy med Olas basker. Mig hittar ni nere i bottensektionen i den stora brännheta sopugnen. Här går demo-singlar, gamla vinyler från 70-talet med dom ständiga motiven av grabbar i röda latexbyxor upp i rök. Byxorna ryker. Grabbarna ryker. Den stora sopbrännaren står på dygnet runt. Flopp. Där åkte den nya cd-n med Orups bästa in i förbränningsmaskinen. Ibland hittar jag nån bortglömd låt på sidan två på en ful ”Absolute Country Forever and Still Kicking”-samling. Jag drar i en spak och Fifi och Kal och alla Patrikarna och hela det muntra gänget kommer inspringande och vi dansar och sjunger och dricker gulbrun sprit som Magnus Uggla skickar varje dag sedan hans senaste alster sågades jämns med näbben nyligen här. Magnus tror att vi behöver peppas. Han har rätt. Jag behöver en vagnslast peppar. Och jag behöver en ingång i texten om The Plan.

PLÖTSLIG IMPULS: Om jag skriver att jag inte ens vill veta vilket engelskt band dom snott det mesta av tonfallet från – räcker det? Om jag lägger till att jag tror det var en taktisk miss att sjunga falskt dessutom – är jag färdig sen? Nä, färdig är man aldrig. Det låter ju också som ett långt rop på hjälp om sången. Gnyende pipsång ur en liten trång säck. En ny trend? Slöa mesighetens böltrend? Nej.

EN HÖSTLIGT FÄRGAD TANKEBANA: Satan va mycket löv! Det rasar löv. Det frasar under cykeldäcken. Jag går runt inne i Radiohuset och hittar inga löv. Allvarliga pojkar med extremt stora maxisinglar kommer gående i en korridor. Nere i foajén hörs pyset ur demonstrationslurar fyllda med nya digitala kanaler. Ett jazzband vrider en liten studio ur led med gallskriksfunk men ingen av vakterna ingriper. Och löven faller. Det ser så gott ut. Alla färgerna. På löven. Vi borde göra en indonesisk lövsallad med lite lax och basilika.

TUNGT GRUBBEL: Nu sjunger han högt uppe i näsan som låter som den fyllts med röda höstlöv: ”Naaaaaaaaafing heppäns”. Jag känner en svår olust ta stryptag på mig. Den här texten kommer inte att bli snäll. Jag kommer att säga att bilden på han den nakne i baksätet i bilen är höstens jävligaste bild. Den retar mig inte ens. Jag tycker bara att tomheten har fått en överkropp och ett fejs. Den tomhet som möter när alla löven blivit grötsmet och alla våra cyklar rostat sönder och det inte går att hålla igen alls. Nä.

URSÄKTA FRÅGAN: Varför sjunger ni på engelska? Hej, The Plan! Är ni lessna? Varför låter det mesta som polyper på nya skivan. Och på cdns baksida står en gips-jesus. Ska det vara nåt relevant mojs med det? Och hej vad det huffar och puffar i alla dom regnblöta låtarna. Gitarrerna låter som dom fastnat i en svängdörr och det är ingen måtta på melankolin. Men kunde ni inte bölat i klartext på svenska.

SLUTTEXTEN: Den rullar in. Den här skivan är farlig att höra på under bilkörning eller manuellt arbete med vassa föremål. Den är monoton och det låter bara härmning. Vill ni deppa sönder ansiktet och låta tårarna blaska som öppet hav är det bättre med The Waterboys! Oj. Nu stoppade textrullen. Och här står jag med Olas basker. Jag skyller på vitlökssmöret. Till strömningsflundrorna. Jag blev alldeles dimmig av det. Det var därför jag gjorde dom här skojiga pumpahålen i kepsen. Ola, du får en ny imorrn! Under tiden låter The Plan som dom behöver blodtransfusion hastigt. Jaja. Livet är hårt.

SLUTLIG SLUTTEXT: Om nån av er skriver ”FÖRST!” här under kommer jag hem till er och lägger era husdjur i microugnen! Hallå där! Försök inte! Ah! Fan…

Kjell Alinge

Publicerad: 2004-10-21 00:00 / Uppdaterad: 2004-10-21 00:00

Kategori: Lördag, Recension | Recension: #2893

29 kommentarer

Sist!?

Soulfood Oregistrerad 2004-10-22 05:13
 

Vilken recension! Som ett kåseri med rabies! Skitbra :)

Medlem 2004-10-22 08:22
 

Först!

Nick Cave Oregistrerad 2004-10-22 11:06
 

Bra recension!

Medlem 2004-10-22 11:28
 

Riktigt kul att läsa!

Medlem 2004-10-22 11:40
 

värdelös recension…

Medlem 2004-10-22 13:59
 

Jag som trodde denna skiva skulle vara bra. Ush, nu mår jag lite illa. Är det för att jag använde samma kniv till smöret som till leverpastejen och sedan satte in smöret i kylen för att låta det stå där i två veckor med gammal leverpastej i sig? Tror det beror på recensionen, eller nog snarare skivan. Får lyssna igenom den ändå. Med baktankar. Bra recension förresten, gj!

glen Oregistrerad 2004-10-22 15:21
 

Damn, brutala sågning asså! Versta feta! SVÄNNÄ!!!!

turk ali Oregistrerad 2004-10-22 15:34
 

Jag har hört lite på den här och detta här inte riktigt vad jag upplevt. Men jag bör nog undersöka den mer för att få fram ett bättre och stabilare omdöme.

Första plattan var bra! Energisk pop m m där.

Men jag måste erkänna att jag har varit grymt besviken på deras konsert på Hultsfred 2002…särskilt när herr Jensen kom ut efter själva konserten och skämde ut sig med lustig sång…

Medlem 2004-10-22 15:43
 

det här är en riktig tråkig skiva.

Medlem 2004-10-22 18:51
 

haha.

men tonar??? tornar!!!

Medlem 2004-10-22 23:46
 

Riktigt bra och korrekt recension! .. Mer sådant!

Jockepocke Oregistrerad 2004-10-23 00:05
 

Riktigt bra och korrekt recension! .. Mer sådant!

Jockepocke Oregistrerad 2004-10-23 00:05
 

oj! kung kjell!!

Medlem 2004-10-23 00:15
 

kviterier för en dagensskiva.com recention: 1. En skiva måste älskas eller hatas. det är inte okej att säga att den är ok. 2. varje recention måste vara jättekonstig och oläsbar för alla förutom de som redan lyssnat på skivan. detta mest för att det ska låta smart. egentligen vet ni inte vad ni pratar om.

3 det som ni ogillar ogillar ni. ni kan inte förstå att det ni ogillar för andra kan vara kvalité. dvs ingen distans.

snälla lägg ner. erat jävla babbel. rockmyt hit och rockmyt dit. knulla musikfacismen – spika upp degenskiva.com på korset.

Nisse Pisse Oregistrerad 2004-10-23 12:48
 

Underbart! speciellt slutklämmen.

inte först Oregistrerad 2004-10-23 13:36
 

det är alltid lite synd om människor som inte förstår.

men det är inte så mycket att göra åt.

Medlem 2004-10-23 20:39
 

hahahahaaaaaaa

"Jag kommer att säga att bilden på han den nakne i baksätet i bilen är höstens jävligaste bild. "

Medlem 2004-10-25 02:20
 

The Plans debutskiva var väldigt bra och betydde väldigt mycket för mig när den kom. Jag har inte hört något från den här och att döma av de recensioner jag läst är den betydligt sämre. Men nej, så dålig som Kjell vill göra gällande att den är kan jag helt enkelt inte tro. Sorry.

rasputin Oregistrerad 2004-10-25 14:44
 

kanske höstens sämsta recention, som gjord för alla gnälliga, hypokondriska människor som behöver nått att klaga på.

kajjan Oregistrerad 2004-10-26 11:32
 

Fantastiskt underbart vansinnigt tokbra recension!!! Visserligen börjar jag misstänka att Kjell A knarkar, men så länge det påverkar hans kreativitet får han göra det hur mycket han vill. Sedan tycker jag det är fegt av Theodore Jensen att inte visa sin penis. Vad jag förstår av Kjelles recension är det en av sakerna skivan saknar. Hjälp! Nu kommer Hem & Skola och slår mig med gamla ANT-diabildsserier från POGO-produktions…!!

Medlem 2004-10-26 20:20
 

Falsksång? Det verkar vara ganska många som inte begriper vad falsksång är. Jag kan räkna upp några äkta falsksångare: Ian Curtis (Joy Division), Mark E. Smith (The Fall) och Johnny Rotten (Sex Pistols). En falsksångare kan helt enkelt i träffa tonerna pga nån musikalisk brist i hjärnan. Sjunger man några falska toner då och då för att det främjar uttrycket – då är man inte falsksångare. Theodor Jensen och Håkan Hellström sjunger inte falskt. Däremot har de säregna och mycket uttrycksfulla röster, vilket en del verkar blanda ihop med falsksång. Vi som är musikaliska hör skillnaden!

Jesper C Oregistrerad 2004-10-28 14:19
 

jag förstår inte varför folk tycker denna recentionen är bra. det verkar ju bara vara en kille som berättar en historia för att han inte kan komma på vad han ska skriva och komma med.

kajjan Oregistrerad 2004-10-28 21:36
 

Detta var den sämsta och mest trångsynta recensionen jag någonsin läst i dagens moderna samhälle. Enorm orättvisa grundad på en mans ytliga tankesätt och bedömningar. Denna "Kjell" borde öppna sig lite, lyssna men framför allt tänka lite mer än att kasta sig ut i ångor av desperata försök att klanka ner på något så fulländat och underbart. Tänk på det..

Riik Oregistrerad 2004-10-29 14:35
 

Rätt knepig recension. Köpte själv skiva för några dagar sedan och tycker nog inte den är så dålig som Kjell verkar mena (eller gör han? Fan vet..). En stor eloge till The Plan för videon till "Young & Armed" – grymt kul och en bra låt!!

Medlem 2004-11-03 16:19
 

Åh herregud! Jag har nog aldrig läst en sämre recension i hela mitt liv. Har människan överhuvudtaget lyssnat på skivan? Om man jämför den här skivan med den förra kan jag förstå viss kritik, men detta är ju rent löjligt. Att inte höja en lår som Young & Armed till skyarna borde ju vara tjänstefel. Theodor Jensens sång röst är ett kraftfullt uttrycksmedel som ger The Plans låtar en subtil nyans som många andra band saknar. Att kalla detta uttrycksmedel för falsksång är ju enbart trångsynt och banalt. Jag förstår inte varför du ens får skriva recensioner. Du är ju bara pinsam!

Bagera Oregistrerad 2004-11-08 11:50
 

jag tänkte skriva om hur vidrigt dålig recentionen var och att vederbörande borde bli ståuppkomiker eller nåt, men att det här faktiskt är en sjukt bra skiva och hör sen, men hjälten Bagera har redan uttryckt allt klockrent.

Tack! Oregistrerad 2004-12-30 23:10
 

Skitbra text. Har inte hört skivan så jag vet inte om jag kan kalla det en bra recension men denna sågning gör den intressantare än om den hajpats iaf.

Medlem 2006-10-16 09:32
 

i särklass den sämsta recension jag läst

nils Oregistrerad 2008-11-15 00:11
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig