dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Brolle Jr: Paradise Will Wait
Paradise Will Wait (CD) Brolle Jr
2004
Bonnier Music
4/10

Hjärta, vilja och mer pedal steel

Lyssna

Sök efter skivan

Han väljer att släppa fram ännu en skiva med små lättsmälta mintpastiller till låtar som varken upprör eller berör. Låtar som är perfekta att ha som bakgrundsskval i en taxi. Eller på jobbet. Gråsuggor och spindelapor! Kjell Wallmark från Boden har ju en röst som hämtad från djupet av Lake Elvis och borde använda den till bättre saker än det här. Jag skulle vilja lyssna på honom istället för att diskutera om det är han, Uggla eller E-Type som har den mest varumärkesskyddade frisyren i den manliga delen av popsverige. Det tror jag knappast jag är ensam om att vilja. Vi är nog några stycken farbröder som i smyg och på distans kollar upp den här artisten.

Det är vår mörka hemlighet.

Den dagen Brolle Jr tror på det han sjunger om, då kan det smälla. När han står för sina låtar och inte behöver ta låtskrivarkonsulter till hjälp. Då han uttrycker riktiga känslor istället för att tillfredsställa marknadens behov av ännu fler dussinprodukter. Redan idag svänger det bra i en del låtar. Men som helhet är det för återhållsamt och FM-urvattnat. En kompromiss utan självförtroende. Glider ned för matstrupen som ett glas hallonsaft. Utan motstånd, men med en sliskig eftersmak av socker. En produkt anpassad för väldigt unga människor. Konkurrerande med Fame Factory och Idol 2004. Harmlöst och ofarligt.

Det kanske är det marknadsplanen säger. Då är det bara att gratulera skivbolaget och Brolle Jr till ett väl genomfört arbete. Men oss farbröder är det synd om. För vi går miste om några skivor vi innerst inne skulle vilja höra. ”Hush Little Baby”, ”Destination Free” och ”Let It Rain” är mina argument från den här skivan. ”Die Young”, ”Last Night” och ”Valley Of Love” är några från den förra. Lyssna på dem och tänk efter. Kanske kommer du också förstå hur fånigt det är att människor som hyllar Weeping Willows kastar skit på Brolle Jr.

För skit kastas det. Eftersom farbröder inte klarar av att väljas bort. Själva väljer vi konstant bort andra, men när vi själva blir ratade blir vi putta, arga och smått asförbannade. Det är då vi börjar låta cynismer och hat hagla. Visar det sämsta med vår pojkaktighet. Beter oss som barn och ägnar irrationellt mycket tid åt det vi ogillar istället för att bara låta det passera och ägna oss åt något vi tycker om istället.

Vi börjar älska att hata olika artister.

Brolle Jr förtjänar inte det. OK, han har börjat sin karriär med några mycket fega steg. Chris Isaak gjorde tvärtom. Var oerhört bra i början men blev feg när han slog igenom. Från rockabilly till TV-underhållning på några skivor.

Chris Isaak ser ut som Barbies livskamrat Ken. Brolle Jr låter som samma docka i dagsläget. Men det fattas inte överdrivet mycket för att Kjell Wallmark från Boden ska bli en artist som kan få vuxna män att gråta till samma låtar som unga flickor. Hjärta, vilja och mer pedal steel skulle räcka långt. Åtminstone för mig. Så jag slapp vara avundsjuk på Kjell Brolles publik. Som får det dom vill ha redan idag.

Fredrik Welander

Publicerad: 2004-10-18 00:00 / Uppdaterad: 2004-10-18 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #2886

56 kommentarer

äsch..tänkte först skita i det, men föll till sist för frestelsen.

krossad kille Oregistrerad 2004-10-18 00:03
 

hehehe…the one and only…

Medlem 2004-10-18 00:03
 

haha va roligt. kul omslag

Medlem 2004-10-18 00:03
 

men synd att tex interpol dröjer…eller soundtrack eller så, eller khonnor

Medlem 2004-10-18 00:05
 

alternative carpark: Vi har inte sett till vare sig TSOOL eller Interpol. Khonnor är redan recenserad,

Patrik Hamberg Redaktionen 2004-10-18 00:09
 

jag håller med.

sveriges bästa elvis i grå, ljummen förpackning.

Medlem 2004-10-18 00:23
 

R.E.M.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??????????????????

JOHAN II Oregistrerad 2004-10-18 00:35
 

fuck har jag missat khonnor, tack för påminnelsen…

eller när jag tänker på det kommer jag nog ihåg recensionen. förvirrad efter att ha sett the friedmans, ruskigt bra film.

Medlem 2004-10-18 00:38
 

PRETTO!!

Medlem 2004-10-18 01:10
 

fast det var en okej recension.

Medlem 2004-10-18 01:20
 

Vet inget om Brolle, men vad är det för fel på Chris Isaak? Han är ju hur bra som helst…även nu.

Medlem 2004-10-18 01:21
 

Gillar singeln. Har inte hört skivan. Ja likheten med Weeping Willows är iaf på ytan slående. Det känns spontant som ett för lågt betyg.

Medlem 2004-10-18 01:28
 

"har inte sett till vare sig TSOOL eller Interpol"

Kolla närmsta Åhlens……..sitt inte i knäna på skivbolaget damnit……jävla snålisar

Hmpf Oregistrerad 2004-10-18 01:32
 

oj, här pratar vi en jobbig överraskning direkt på morgonen. ett djupdyk rakt ner i träsket. oh herregud, vad är det för 5kr i timmen lirare som gjort omslaget? förihelvete. sluta döda mina dagar innan dom äns börjat. ge dom en chans. ge mig tsool.

Medlem 2004-10-18 06:38
 

Att kalla oss för snåla för att vi inte går till skivhandlaren och köper skivor till recensioner när man samtidigt själv inte köper utan väntar på att vi ska skriva känns som ett resonemang i rundgång. Vi får in ett stort antal skivor till redaktionen varje vecka. Artister och skivbolag utsätter sig för vår granskning och hoppas vi ska recensera just deras skiva. Vi prioriterar dessa skivor. De skivbolag som inte skickar olika skivor till oss försöker vi få att göra det. Kom ihåg att dagensskiva.com drivs helt utan vinst och att de pengar som kommer in via annonsförsäljning nätt och jämnt täcker driftskostnader.

Fredrik Welander Medlem 2004-10-18 09:11
 

Detta är ju otroligt dåligt! Föstår inte varför den ska recenseras här!?

banana Oregistrerad 2004-10-18 09:12
 

Rent instinktivt tycker man ju Brolle Jr är ren skit. Men men…det finns ju fan nåt där ändå. En sån där artist man står kluven inför och som just därför känns lite mer intressant än annars. Och jämförelsen med Weeping Willows är ju klockren. Dom är ju trots allt bara ett pretto dansband med en oljig smörsångare med kass frilla i fronten. Där har vi sambandet – den kassa frillan! Dock – lite snålt betyg.

Mötörsågen Oregistrerad 2004-10-18 09:13
 

Alldeles säkert äger någon på redaktionen ett exemplar av Origin 1. Lyssna, recensera! Hur svårt kan det vara? Fast det är klart, om ni inte får några skivor av skivbolaget, som ni sedan säljer vidare till någon beg. affär, så är ni väl för stolta för att recensera ändå. Tsool råkar ju bara vara Sveriges bästa band just nu! Om det inte passar dig att recensera skivor gratis, så sluta gnäll, skaffa dig ett riktigt jobb och framförallt: Get a haircut!

Att: Fredrik W. Oregistrerad 2004-10-18 09:26
 

jaha. nu har det hänt. dsc har sålt sig, stenhårt. en halvtasktig elviskopia från fame-jävla-bert-factory! kräkmusik! eilert pilarm nästa vecka eller?

kj Oregistrerad 2004-10-18 09:58
 

ORIGIN VOL 1 NÄR??

.... Medlem 2004-10-18 10:23
 

Han upptäcktes i Kanal fems "Popstars" icke i Fame Factory!

Elghen Oregistrerad 2004-10-18 10:34
 

Pucko – om du redan vet att Origin 1 är så bra varför då sitta här och gappa? Du har uppenbarligen redan ett ex. Sen har det väl aldrig slagit dig ett red. kanske redan har skaffat sig ett "riktigt" jobb och inte har tid att lyssna på alla gnälliga människor som har mer mun än hjärna. Starta din egen jävla recensionssida om det inte passar.

Medlem 2004-10-18 11:00
 

Eller skriv en förutsägbar gästrecension som det kan klagas på.

Medlem 2004-10-18 11:02
 

fan va gnälliga alla blev idag.

Medlem 2004-10-18 11:03
 

gillade också singeln, det kanske kan bli något den här gången han har ju potential. bra recension, gillade jämförelsen med weeping willows.

fagermo-inte inloggad Oregistrerad 2004-10-18 11:22
 

Något Aggressivt klimat här… Älskade recensionen, väldigt välskriven och intressant. Håller med om att Brolle är en oslipad diamant med potential men jag kommer nog aldrig börja lyssna på honom iaf om han inte kommer med något väldigt överraskande som slår mig lika hårt i huvudet som en gjutjärnspanna. Men som sagt, han är nog för feg för det…

Paint Me Black Oregistrerad 2004-10-18 11:33
 

En recension på nya elliot smith skulle vara kul. Lyssnar på den nu och a fond farewell är väldigt bra

Medlem 2004-10-18 11:44
 

Appropå skivomslaget, jag gillar den gröna himmelen, om man tog bort text och Brolle skulle det vara en jävligt snygg bild men som den ser ut i sitt nuvarande sammanhang är den alldeles förfärlig!

Paint Me Black Oregistrerad 2004-10-18 11:52
 

usch, vilket dansbandsskräp. och brolles röst suger också, så töntig.

Koladi-Ola Oregistrerad 2004-10-18 12:06
 

Nej, grabben låter varken som Chris Isaac eller som Elvis, hur mycket han än själv skulle vilja

Medlem 2004-10-18 12:08
 

bra recension, håller verkligen med om att brolle har mer potential än ahn visar. han kanske borde ta en paus, sätta sig ute på landet och försöka få ur sig några ärliga rader.

mickek Oregistrerad 2004-10-18 12:25
 

Varför så barsk "A"? Råkade någon trampa lite på din akilleshäl? Om det är någon som verkar vara en sann kverulant så är det väl ändå du…

Medlem 2004-10-18 12:48
 

Kanske årets bästa skiva.

Gamen Oregistrerad 2004-10-18 13:20
 

D – för att jag blir så jädra trött på att det ska gnällas så förbaskat på den här sidan när dom som står bakom faktiskt gör det här helt ideellt för att det är kul. Frågan är hur länge till det kommer vara kul. Fler frågor?

Medlem 2004-10-18 14:01
 

"Undra hur många av dem som skickat in låtar till Melodifestivalen 2005?"

underbart fredrik!

Medlem 2004-10-18 14:05
 

A- jag ser din poäng, men eftersom det är ideelt och kul, så borde man värna om vad läsarna vill också. Nu liknar det mer klubben för inbördes beundran.

Medlem 2004-10-18 14:26
 

Hoppas Dagens Skiva.com tycker till om nya Soundtrack of Our Lives snarast!

Medlem 2004-10-18 16:26
 

D – om jag var red. så skulle jag ge blanka f*n i läsare som uttryckte sig så här: "Alldeles säkert äger någon på redaktionen ett exemplar av Origin 1. Lyssna, recensera! Hur svårt kan det vara? Fast det är klart, om ni inte får några skivor av skivbolaget, som ni sedan säljer vidare till någon beg. affär, så är ni väl för stolta för att recensera ändå. Tsool råkar ju bara vara Sveriges bästa band just nu! Om det inte passar dig att recensera skivor gratis, så sluta gnäll, skaffa dig ett riktigt jobb och framförallt: Get a haircut!"

Och just eftersom det är "ideellt och kul" så kan dom kan dom ju också göra det. Sen spelar det ju ingen roll vad som recenseras för det är alltid nån som tycker att det saknas nåt och då finns det en jättebra funktion för det – gästrecensera.

Medlem 2004-10-18 16:28
 

knullaa! jag är rock.

brolle Oregistrerad 2004-10-18 17:35
 

Fredrik: Har du hört talas om nedladdning av musik? Det kostar inte så mycket och så behöver ni inte vänta på att något skivbolag ska skicka skivor.

Kijan Oregistrerad 2004-10-18 17:47
 

Kijan: Skivbolag tycker inte om fildelning. Då ska vi självklart inte använda oss av detta i marknadsföringen av skivbolagens egna produkter.

Ola Andersson Redaktionen 2004-10-18 18:26
 

jag visste inte dagensskiva hade med marknadsföring att göra

Lennart Persson Oregistrerad 2004-10-18 18:37
 

LP: Samma marknadsföringskugge som alla som skriver om musik bidrar med: vi ger utrymme åt och lyfter fram skivor och blir därigenom en del i marknadsföringsmaskineriet, krasst talat. Ju större skivbolag, desto mindre kugge. Vår valfrihet ligger i vilka skivor vi lyfter fram och vad vi skriver, men vi bidrar ju trots allt till marknadsföringen (vilket förstås även gäller bok-, spel- och filmrecensioner, för att nämna några).

Ola Andersson Redaktionen 2004-10-18 18:50
 

Låt inte skilbolagens storlek och så vidare spela nån större roll för vilka skivor ni tar fram…det är musik som ska vara i centrum!

Medlem 2004-10-18 19:36
 

Kan han inte skippa töntnamnet "brolle jr" nån gång? Inte för att det skulle göra någon skillnad… tänkte bara gnälla lite mer.

joelabero Oregistrerad 2004-10-18 19:38
 

Det verkar som att Brolle tar fram det gnälliga och tröga i människor. Bara av att bli recenserad. Hur blir det då ifall skivan spelas på radio?

Medlem 2004-10-18 19:54
 

Blev ganska chockad när jag läste folks kommentarer här. Var mer än fullkomligt övertygad att Brolle skulle sågas stenhårt av alla här. Så blev det tydligen inte. ÄR själv ganska neutral i frågan, men det är skönt att folk inte är så jäkla inskränkta och enkelriktade så som mitt fördomsfulla jag föreställt mig. Tack.

griff Oregistrerad 2004-10-18 20:49
 

"Vi är nog några stycken farbröder som i smyg och på distans kollar upp den här artisten.

Det är vår mörka hemlighet.

Den dagen Brolle Jr tror på det han sjunger om, då kan det smälla".

Så sant. Bra skrivet.

Medlem 2004-10-18 22:41
 

Brolle är tjockfet-kandidat enl. radio.

fettet Oregistrerad 2004-10-18 23:27
 

Alla som skriker efter TSOOL kan börja med att köpa skivan istället för att ngn annan ska avgöra om den är värd att köpas…Handlar era mammor era kläder oxå?? Skaffa en egen uppfattning töntar!! Skivan då? Två starka låtar och resterande är lika roligt som ett inställt flyg som lovade London men landade i Göteborg…

Ricky Bush Oregistrerad 2004-10-19 11:23
 

att en snubbe från eskobar varit med och skrivit låtar bidrar inte direkt med att intresset höjs på topp.

och sen andreas johnson…

oj, jag kan se de där grabbarna i studion.

"Appapp. Nu kommer det tjejer, nu får vi slänga ut snusen, grabbar!"

regon Oregistrerad 2004-10-20 01:17
 

Brolle Jr. ja! Man kan inte annat än dissa honom efter hans otroligt infantila sommarprogram i somras… Det som föddes då var ett starkt hat, rent ut sagt!

Medlem 2004-10-20 10:17
 

min kusin trodde det var brolle som sjöng you are the light…

robert d Oregistrerad 2004-10-20 10:33
 

hahahahaha!! han heter kjell!! ahahahahaha!!!

Medlem 2004-10-21 00:40
 

Jag trodde det var Morrisey som sjöng You are the light…

Moset Oregistrerad 2004-10-22 00:28
 

Ricky Bush, det kanske aldrig slagit dig att folk har en egen uppfattning men ändå vill höra vad andra tycker för att kunna diskutera. Ta DITT patetiska dressman-liv och flyg till London då, jag skulle inte sakna dig! Din koncisa recension stinker lång väg!

José Kerry Oregistrerad 2004-10-22 15:12
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig