dagensskiva.com

48 timmar

Text

Angie Stone

Angie Stone
Jag har efter den relativa besvikelsen över senaste skivan ”Stone Love” ganska lågt ställda förväntningar på kvällens sista konsert. Trots att jag vet att Angie brukar leverera live.

Det är en avslappnad ensemble som möter mig. Ledigt klädda och en Angie som deklarerar att det inte var någon idé att sminka sig ikväll för det kommer att bli en svettig kväll av funk. Och det är precis vad vi får. Lycklig funksoul av bästa sort. Och i ärlighetens namn gör sig faktiskt det senaste lite mer uppåtpräglade materialet riktigt bra i livesammanhanget.

Första stora höjdpunkten är ändå ett grymt effektivt minimedley av ”Mad Issues” och ”20 Dollars”. När Angie sedan tillsammans med de båda körtjejerna förvandlar ”The Makings of You” till ett regelrätt musikalnummer står jag med ett lyckligt fånflin som sträcker sig från öra till öra.

Angie visar också att hon är en drottning när det gäller publikkontakt och jag tror att de flesta av oss har personlig kontakt under större delen av konserten. Killen som får sin keps lånad under en låt är förmodligen tältets lyckligaste människa och står på tå och applåderar. Det är fantastiskt skönt att kunna stå på armlängds avstånd från musikerna på scenen och ändå kunna dansa obehindrat. Ingen panikartad trängsel här, bara glatt dansande souljazzälskare.

Angie har så klart med sig pojkvännen THC som förutom ”egna” låten ”Karma” också får ta Snoops plats i ”I Wanna Thank Ya”. Och han gör sig defintivt bättre här än på skivan. Det är också lite sött att de har så svårt att hålla fingrarna i styr när han ska gå av scenen.

Redan före extranumren har de självklara melodierna klarats av och jag börjar hoppas att jag ska få en hjärtknipande ”Bottles & Cans” som krona på verket. Så blir det inte. Jag missar till och med att få ner vilket det första valet blev och avslutningen blir lite rumphuggen när de nöjer sig med att spela halva kommande singeln ”U-Haul” som sista låt.

Å andra sidan har de redan spelat över i trekvart, så det är kanske inte läge att gnälla. Även denna dag lämnar jag festivalen med övertygelsen att det är röster som är grejen.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2004-07-28 00:20 / Uppdaterad: 2008-01-21 10:28

Kategori: Blue Note 2004, Festivaler, Krönika

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig