dagensskiva.com

48 timmar

Artikel

Goth Metal

Viktiga band: Tristania, Theatre of Tragedy, Lacrimosa (för den tyska gotskolan)

Får du ribba av kandelabrar, kyrkogårdar och dimbeslöjade, månbelysta hedar? Tycker du att band som The Cure och Echo & The Bunnymen drar vanära över svart nagellack och viger hellre din tid åt att lyssna på tonsatta Edgar Allan Poe-verk (Peter Hamills ”Fall of the House of Usher” undantaget, givetvis), komplett med operaliknande kvinnosång och manliga grymtanden? Grattis, du har vunnit en helårsprenumeration på tidningen ”Nemi”!

Kristofer Ahlström

Publicerad: 2004-07-14 09:09 / Uppdaterad: 2007-11-29 23:20

Kategori: Artiklar, Krönika, Metallhandboken

10 kommentarer

Förövrigt har Edgar Allan Poe skrivit Fall of the House of Uscher.

Lucyfire Oregistrerad 2004-07-16 14:48
 

Lacrimosa är inget jävla gotband, bara förvirrade tyskar som råkar ha stråkar i sättningen. Puckot som skrivit det här kan uppenbarligen ingenting om musikstilen i fråga. Har du hört talas om Tiamat, Paradise Lost eller kanske Moonspell? IDIOT!! ÅÅ jag blir så sur! Det finns ingen romantik längre!

Satan i helvete Oregistrerad 2004-07-27 21:29
 

Vad är det för mening med att vara ironisk när det finns folk som faktiskt vill ha en seriös beskrivning?

Dekker Oregistrerad 2004-08-18 21:21
 

Man tycker ju att han skulle kunna vara lite rolig, men inte göra om varenda genomgång av de olika genrerna till parodier? Och alla nya namnen han hittat på? Vad fan är Radiometal egentligen?! Använd riktiga genré-indelningar istället för att hitta på nya.

Jucken Oregistrerad 2004-08-29 00:47
 

Hur tror du egentligen nya subgenrenamn kommer till? Kanske var det så att någon en gång hittade på en ny?

Tapir Oregistrerad 2004-09-16 12:34
 

SVINBRA!

Krang Oregistrerad 2004-10-02 13:50
 

Visste inte var jag skulle skriva det här, men för FUCK, ni har glömt en viktig genre: Love Metal! Nån idiot har sagt att Ville Valo & co är Goth, så jag påminde om dom här… Men dom är inte Goth, det vet jag. Dom är Love Metal.

Jucken Oregistrerad 2005-01-18 12:44
 

Aoura-Melodic Orchestral Gothmetal!

First realse from Aoura "Cloned Heart Incorporated"
If you want a sample of their first album visit: http://WWW.AOURA.TK

Aoura Oregistrerad 2005-05-26 16:07
 

Detta är något som är svårt att placera. Goth metal är nämligen ett nytt påhitt. Vad som verkligen är goth, som London After Midnight till exempel, är mer besläktade med synth än med metal. Lättaste sätt att höra skillnad: Goth METAL har allt som oftast en kvinnlig sångare (som oftast heter Espenaes i efternamn) samt en manlig growlare; ren goth har en oftast en manlig sångare, eller en kvinnlig sångerska som inte sjunger opera. Annars är det oftast så att goth som inte är metal är bättre, Before The Dawn undantaget.

Död som fan Oregistrerad 2005-09-29 20:40
 

FRÅGA: varför har ni ingen love metal-genre, när ni har genrer för allt annat?
eller varför inte murder metal förresten?

ÖÖHH...? Oregistrerad 2006-01-14 18:51
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig