dagensskiva.com

48 timmar

Text

Fifis torsdag

Torsdagen förlöpte mycket väl. Vårt gigantiska tält och de självuppblåsande liggunderlagen lade grunden till en skön och soft förstafestivaldag. Gjorde den sedvanliga shoppingrundan och hittade till slut tre asvackra armband av glaspärlor. Mäktigt, kände mig direkt snyggast på festivalen.

Såg några Phoenixlåtar och det var väl okej. Men det är för trist att bara se ljusriggen och tälttaket när en konsert bara är okej, så vi gick.

Alicia Keys hade jag bokat mig på, typiskt en sån som kan chocka med funk på livespelningar. Och det stämde till viss del, bandet var rätt tajt och kören svinbra. Jazzfunkrocksoul blandade upp Alicias i övrigt duktigt mesiga låtar. Hon körde något slags dirigentnummer en stund, det var märkligt. Försökte kanske vara en brutal funkdomptör i stil med James Brown och Prince, men det befäste mest hennes musikhögskolerötter och stela utstrålning ännu lite mer. Mot slutet ballade det ur fullständigt och fjantballaderna segrade. Drillande konsertpiano svänger inte.

Hörde några Bright Eyes-låtar och gillade det lite grann. Han har något i rösten som jag inte kan motstå. Är det panik? Det är vackert i alla fall. Och så har vi ju nästan samma frisyr, Conor och jag, så vi måste hålla ihop.

Sen var det Roots och stundtals var det så klart fantastiskt, men jag ledsnar när det blir för monotont. Förstår inte varför dessa killar, som bevisligen kan spela kalsongerna av vem som helst, så envetet låter bli att svänga. Det kantiga och upprepande manéret verkar vara idealet. Entonig rap och bitter underton. Färglöst. Usch. Trist. Fast jag blir alltid på gott humör av att se ?uestlove.

Följde med Kal på Dillinger Escape Plan en stund, men insåg att jag inte hörde hemma där när jag var den enda i publiken som inte hoppade och log. Så jag dröp tillbaka till Pampas och hörde Roots extasfrämjande sista låt (medley?). Knasigt. Härligt att se hela Pampas hoppa.

Ja, sen var det bara lite mer ölande och så var det dags att krypa in i kokongen igen. Missade Pixies med flit, så nu kan jag förvänta mig smisk och spe av JL och Karin när jag kommer hem. Hehe.

Fifi Ström

Publicerad: 2004-06-18 14:50 / Uppdaterad: 2004-06-18 14:50

Kategori: Krönika

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig