dagensskiva.com

48 timmar

Recension

The Limp Twins: Tales From Beyond The Groove
Tales From Beyond The Groove (CD) The Limp Twins
2003
Tru Thoughts
7/10

Älskvärt charmig slarvpop

Lyssna

Sök efter skivan

Bakom namnet The Limp Twins döljer sig barndomskamraterna Russell Porter och Will Holland. På Tales From Beyond The Groove gräver de ner sig i all den musik de genom åren verkligen älskat och bjuder på en glädjesprudlande blandning av soul, jazz och funk i en fint luggsliten popkostym. Och bara för att toppa det hela slänger de in en liten portion dub i kortkorta The Dub That Sank My Sub. Varför i hela friden de klippt av den efter en knapp minut är en gåta. Jag hade gärna velat höra mycket mer.

Men ok då, varför klaga när även resten av Tales From Beyond The Groove är fylld med oförskämt bekymmerslös musik. Allt förpackat i en så smutsig ljudbild att man, som i If It Aint Broke….Break It!, tror att man lyssnar på en halvt sönderspelad bortglömd funkvinyl från mitten av 60-talet. Men även om produktionen stundtals låter sliten finns det ingen tvekan att det trots allt är dagsfärsk musik. En lojt gungande grund av moderna rytmer avslöjar sanningen.

Samtidigt finns det, trots alla jazziga orgelslingor, rumpskakande stompiga trumbreak, bubblande basgångar och tvärflöjtsdrillar, något väldigt brittiskt över The Limp Twins. Förutom detaljer i det småflummigt slappa framförandet och Russell Porters sång är det framförallt i texterna det lyser igenom.

Gång efter annan kryddas textraderna med tragikomiska cynismer av klassiskt brittiskt märke. Som bäst i avslutande bitterljuva Bitter and Twisted där Porter, precis lämnad av sin kvinna, skaldar.

Been like a baker with no oven, since you took away your lovin’
Like a honest politician or a vegan gone fishin’
I can think of a dozen excuses but the truth is I feel useless
I would listen to my records but you took them as well

When you left you took my smile with you
left me on a lonely day, that’s what I must live through
I guess I get drunk and play Twister on my own

Sådana lakoniska djupsinnigheter kammar alltid hem pluspoäng hos mig.

Tales From Beyond The Groove är så medvetet slarvig att jag inte kan annat än charmas av gossarna. Som alla de riktigt bra delarna av Gomez, The Beta Band och I Am Kloot samlade på samma gång. Uppdaterade med ett soft dansbeat.

Precis lika älskvärt som det låter.

David Drazdil

Publicerad: 2004-05-18 00:00 / Uppdaterad: 2007-04-23 21:57

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #2627

7 kommentarer

skräp

flesk Oregistrerad 2004-05-18 00:23
 

Mmm. Låter mycket lovande! Vad hände med Gomez förresten…

Medlem 2004-05-18 00:42
 

gomez har ju ny på g. den är hyfsad. jag tror att dom turnerar lite i sommar, ska ju spela på nån stor amerikansk festival t ex.

Medlem 2004-05-18 08:39
 

gomez har ju nytt album på gång. det är tyvärr bara ganska bra (känns lite för mycket more of the same). dom turnerar lite smått också, ska t ex spela på nån av dom stora amerikanska festivalerna tror jag.

Medlem 2004-05-18 08:40
 

hello everybody. my name is kotscho and i'm a login-klant.

Medlem 2004-05-18 08:42
 

låter ju juste..

men när kommer recensionen av dr higgins nya?

fredrik L Oregistrerad 2004-05-18 13:21
 

limp twins är bland det bästa just nu. lekfullheten med jazzen och funken, bland annat, är helt(!) underbar.

Samuel Oregistrerad 2007-05-08 19:03
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig