dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Lucknow Pact: A Few Drinks, A Few Laughs
A Few Drinks, A Few Laughs (7) Lucknow Pact
2004
Hej Musik
7/10

Hej Kärlek!

Lyssna

Sök efter skivan

45/17
Dra en vända med borsten över den gräddvita ytan.
Play. Lyssna. Vänd sida. Lyssna.
Vänd sida. Lyssna. Så fort nålen går ner, play igen. Lyssna. Play igen.
Känner mig som Hans Castorp, huvudpersonen i Thomas Manns ”Bergtagen”. Han befinner sig på ett sanatorium och har i flera år totalt gått upp i sin sjukdom men byter mani när han upptäcker den underbara världen av grammofoner. Han behandlar skivorna som vore de sköra ägg, lägger varsamt tillbaka dem i sina fodral och uppfylls av känslan av den ickefysiska närvaron av en symfoniorkester i rummet.

Själv har jag blivit fångad av en indiesupergrupp och fingret har fastnat på playspaken. Musiken är poppigt obekymrad, den doftar sommarhage och ligga på en höstack men under ytan finns en obestämbar oro. En tyngd som hindrar gladpopen från att flyga iväg och samt gör det otroligt intressant och omöjligt att sluta lyssna på. I en sjukligt egocentrisk artikel i senaste nöjesguiden intervjuades Lucknow Pact som består av medlemmar från fyra Göteborgsband. Markus Hasselblom som annars är energisk sångare i JmyHaze Beatbox och en av männen bakom Hej Musik pratade om Lucknow Pact som en seriösare motvikt till discoelektronikan JmyHaze Beatbox spelar. Vidare pratade han om ångesten av att närma sig 30 och fortfarande hänga på klubbar. Ett riktigt tråkigt faktum och synd att folk känner så men eftersom det är ursprunget till Lucknow Pact är jag hundraprocentigt för den inställningen, all ångest är bra om den låter som Lucknow Pact.

”We're not getting any younger, maybe age makes us stronger”
-”A Few Drinks, A Few Laughs”

Det här är det andra släppet från Hej Musiks singelklubb (det första var Chandras ”Go to War”). Och jag måste säga att livet vore tråkigare utan Hej Musik. Det är Jimmy Herdberg och Markus Hasselblom som har den utsökt goda smaken att ge ut andra artister förutom deras eget band JmyHaze Beatbox. Hela idén med sockersöta sjuor i formatet singelklubb är grym, all heder åt ”gör det själv” i bästa kvalité.

Marie Lindström

Publicerad: 2004-05-13 00:00 / Uppdaterad: 2004-05-13 00:00

Kategori: Recension | Recension: #2622

5 kommentarer

Är inte JMYHAze seriösa? Jag måste ha missuppfattat något.

Och om man ska dissa Carl så kan man väl göra det rakt ut och inte försöka komma med klumpiga försök till verbala drive-bys.

Medlem 2004-05-14 13:53
 

vilken Carl? Reinholdtzon Belfrage? Han är bäst! kramizar!!

pruttan Oregistrerad 2004-05-14 14:26
 

Jag tror Markus menade att Lucknow Pact gor musik som innehaller mer angest och morkare kanslor an JmyHaze som gor valdigt glad musik. Dessutom anser jag inte att man behover namnge folk, speciellt inte Carl.

Medlem 2004-05-14 17:32
 

Så vitt jag vet så handlar inte ångesten bakom Lucknow Pact inte det faktum att de är 29-30 och fortfarande går på klubbar, utan snarare vad som förväntas av folk i den åldern… Det är inte dirket de som spottar i glaset.

Smygfan Oregistrerad 2004-06-07 17:22
 

Musik direkt från hjärtat!

Medlem 2005-07-07 15:31
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig