dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Samling: Anticon Label Sampler: 1999 - 2004
Anticon Label Sampler: 1999 - 2004 (CD) Samling
2004
Anticon/Southern Records/Border
4/10

It's all about the Benjamins

Lyssna

Sök efter skivan

Det är ingen överdrift att påstå att Anticon är 2000-talets hittills största namn på den oberoende hiphop-scenen (möjligen i konkurrens med Def Jux). Med en strid och konsekvent ström släpp har de fyllt ryggsäckar med tolvor och album. Efter fem år tyckte någon att det var dags att dra i bromsen, stanna upp och se tillbaka. Påminna om vad det handlat om hela tiden. Gammal hederlig hiphop med bultande Bomb Squad-hjärta. Ta tillbaka istället för att flytta fram.

Odd Nosdam har valt låtar ur hela katalogen, från första släppet till en del som inte hunnit ut än. Themselves, Alias, Sole och så klart Sage Francis ”Crack pipes” – alla finns de med. Allt som allt handlar det om 33 spår som klämts in på sisådär 80 minuter. De flesta låtarna nermixade till två minuter långa smakprov. Snuttifiering. Och, nej det är inte ett snyggt sammansatt mixtape. Mer korta bitar staplade på varandra.

Jag tycker helt ärligt att det känns lite så där det här. Som ett jaha och en axelryckning. För den som vill provsmaka Anticon funkar det så klart, men annars. Nja. Det mest positiva är väl att skivan inte kostar ens en femtiolapp och att den kan funka som guide till bolagets utgåvor som snart släpps i lågprisklass. Kunde jag höra någon prassla med sedelbunten? Dags att casha in.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2004-04-08 00:00 / Uppdaterad: 2007-04-26 09:44

Kategori: Recension | Recension: #2559

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig