dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Aborted: Goremageddon: The Saw and the Carnage Done
Goremageddon: The Saw and the Carnage Done (CD) Aborted
2003
Listenable Records
7/10

Splatter på stereon

Lyssna

Sök efter skivan

Belgiska Aborted står med ena benet i old school death metal och andra benet i grindcore. Bägge benen står dessutom stadigt begravda i den sörja av tarmar, blod och slamsor som kollektivt kallas ”gore”.

Tänker ni Carcass tänker ni helt rätt.

Sven, Frank, Thijs, Bart och Fré heter killarna i bandet och ”Goremageddon: The Saw and the Carnage Done” är deras tredje fullängdsalbum.

Det går fort som en virvelvind mest hela tiden, tajt som spandexbrallor och med förvånansvärt melodiska solon, något som tilltalar mig speciellt då jag inte är något större fan av gnisselgitarrer i för stor mängd. Ibland taggas det ner en bit på tempot och är mer tyngd än fart, något som ger en trevlig dynamik.

Jag skulle vilja ha sången lite högre upp i ljudbilden när det hamras på som bäst, men det är nog enda invändningen jag har mot Jacob Hansens jobb som producent.

Efter tre låtar kommer sambon och ber mig lyssna i lurarna istället. Jodå. Fast egentligen klandrar jag henne inte. Det är inte lättsmält direkt.

Arvet från Carcass märks av i en cover på bandets ”Carnal Forge”, men även i titlar och låttexter, där läkarlexikonet ibland inte känns speciellt långt borta om man inte är inne på terminologin. Det verkar dock sångaren Sven vara, då han under en tid extraknäckt på patologiska avdelningen på ett sjukhus. Så lämpligt…

”Gormegeddon…” en angenäm upplevelse. Ungefär som att slänga på en splatterfilm, fast på stereon.

Tomas Lundström

Publicerad: 2004-03-25 00:00 / Uppdaterad: 2004-03-25 00:00

Kategori: Recension | Recension: #2528

3 kommentarer

verkar tufft..

fool for a lifetime Oregistrerad 2004-03-26 12:13
 

Uhh, jag skulle inte ha ätit frukost innan den här recensionen…

Tuffe Uffe Oregistrerad 2004-03-28 11:25
 

Intressant att att gorecore-band har en Neil Young-influerad titel… Allt är tydligen möjligt på 2000-talet!

Tuffe Uffe Oregistrerad 2004-03-28 11:27
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig