dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Thomas Denver Jonsson: Hope To Her
Hope To Her (CD) Thomas Denver Jonsson
2003
Kite Recordings
6/10

Dags att upptäcka

Lyssna

Sök efter skivan

Han ligger fortfarande steget bakom herrar Åström och Kjellvander. Men jag tror det kommer bli ändring på det. Hårt arbetande Thomas Denver Jonsson kommer fortsätta spela sig land och rike runt. Med tiden kommer hans namn bli allt mer känt.

Fullt rättvist. För den lågmälda countrypop han skriver är varm och skön. Inte något som sticker ut i genren, men ett väl så starkt alternativ för dig som gillar solida låtar baserade på akustisk gitarr, kryddade med countryns välbekanta detaljer. Du behöver inte leta ihjäl dig efter det senaste amerikanska stjänskottet. Det finns en kille från Grums som gör den här musiken rättvisa.

På den här skivan ryms tolv tillbakalutade låtar. En stark helhet utan några egentliga dalar. Inte med några direkta toppar heller ska tilläggas. ”Then I Kissed Her Softly”, som släppts tidigare är fortfarande angelägen hos mig. Acapella-låten ”Pale” fångar mig, liksom skönt gungande ”Mallard”. Vemodet i avslutande ”Crashed Ladybug” känns i magen.

Det vilar en sympatisk ande över skivan. Varmt och innerligt. Vänligt och uppriktigt. Fick jag arrangera en minifestival i min förortsträdgård skulle Thomas Denver Jonsson spela före The Celophane Flower och The Perishers.

Det skulle till och med grannarna uppskatta.

Jag tror på Thomas Denver Jonsson. Han åkte runt tillsammans med Rosie Thomas och Damien Jurado i höstas. Det här året kommer han med all säkerhet någon gång spela på en scen nära dig.

Då tycker jag du ska se honom.

Fredrik Welander

Publicerad: 2004-01-15 00:00 / Uppdaterad: 2004-01-15 00:00

Kategori: Recension | Recension: #2400

8 kommentarer

Den här skivan är utan tvekan top tre 2003. Jag blev skitsur när den inte fanns att rösta på i årets skiva-omröstningen.

Hobo The Lucky Bastard Oregistrerad 2004-01-16 11:53
 

Jag kan inte påstå att jag är speciellt imponerad av TDJ varken på skiva eller live. På skiva blir han helt platt och ointressant. Live är han bättre men saknar helt utstrålning.

Att han är steget bakom Kjellvander/Åström var inte rättvist. Han är flera älgkliv bakom i min mening, både låtskrivarmässigt, sångmässigt och textmässigt. Men för all del; killen har en viss talang.

Jag gissar att han aldrig blir något i klass med nämnda herrar. Han får gärna överbevisa mig. Mitt betyg: 3/10

Andreas "Trollhättan" Jönsson Oregistrerad 2004-01-16 14:28
 

En väldigt bra skiva. Den växer efter några genomlyssningar.

K Oregistrerad 2004-01-16 15:16
 

Kanontexter. Sjunger väldigt speciellt.

24 Seven är klart bäst.

Mallards, Then I kissed her softly och First in line och så Shades of green är inte fel heller:)

SMÅLAND Oregistrerad 2004-01-17 11:34
 

läskigt att liksom kommentera när man vet att han kommer läsa, eftersom han ändå hänger på forumet.

men thomas. jag tycker du är bra.

mercy Oregistrerad 2004-01-17 14:16
 

Uttråkad. Jag blir bara uttråkad. Intetsägande röst. Sega låtar. Man blir inte bra bara för att man fått vara ett halvkass förband åt Rosie och Damien.

Åke Kato Oregistrerad 2004-01-17 17:18
 

Han var ju ett stort skämt live iaf. Han var lixom alla dåliga singer/songwriter-klicheér i en person. Tror inte jag orkar bry mig om att lyssna på nån skiva…………..

Krug Oregistrerad 2004-01-18 01:05
 

En kille med gitarr i rutig skjorta? Originellt!! Countrypop dessutom. Oväntat!!

arg skåning Oregistrerad 2004-01-19 12:23
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig